Gość Napisano 20 Marzec 2002 Share Napisano 20 Marzec 2002 Jakiś czas temu niedaleko Obornik Śląskich znalazłem przedmiot który oczyściłem i no właśnie, nie mam pojęcia co to jest.Może ktoś wie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marzec 2002 Share Napisano 21 Marzec 2002 Ćwiek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marzec 2002 Share Napisano 21 Marzec 2002 Czy łepek tego ćwieka jest umieszczony centralnie czy przemieszczony na jedną stronę ? Jeśli jest przemieszczony to może to być stary ćwiek do mocowania szyn do podkładów kolejowych / kolejki wąskotorowe, kopalniane a wcześniej nawet normalna kolej miała w ten sposób mocowane szyny /. jeśli jest centralnie odkuty to może to być ćwiek ozdobno-wzmacniający wielkie stare odrzwia, lub metalowy element ozdobny starej ciesielki budowlanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marzec 2002 Share Napisano 22 Marzec 2002 Dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi. Teraz juz wiem ze to ćwiek czyli jak piszecie średniowieczny gwozdz.Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ,Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.