Gość Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 Czesc na wstępie chciałbym zaznaczyc,ze nie jest to pytanie o porade w rozbrojeniu. Czesto znajduje sie granaty bez zapalnika,z samym ładunkiem w środku-i własnie tu moje pytanie:na ile są one niebezpieczne,zdaje sobie sprawe z zagrozenia granatu z zapalnikiem,ale w przypadku braku zapalnika??? czy spokojne mozna je wziąsc??????
Gość Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 ...oczywiscie ładunku nie mozna wysypac od tak sobie,bo ogranicza je mosięzna wkładka....
Gość Napisano 21 Marzec 2003 Napisano 21 Marzec 2003 jak nie ma zapalnika a w środku prochu czarnego to jest spoko
Frozzer Napisano 21 Marzec 2003 Napisano 21 Marzec 2003 zalezy jeszcze jaki granat, bo nie wszystko da sie normalnie rozebrac, wykrecic korek i wysypac co niepotrzebne.ja jedynie przestrzegam przed granatami z zapalnikiem mosieznym (F1 i RG42) zapalnik kowasznikowa czy jakos tak to sie nazywa, nawet w 43 ruscy nie wiedzieli kiedy on wybuchnie, wybuchan awej tak sie trzyma lyzke, srednio po 4 sekundach, tego nie tykaj wogole.a wogole co to za pomysl zeby granaty zbierac, na znaczki moze bys sie przerzucil :)
Bocian Napisano 21 Marzec 2003 Napisano 21 Marzec 2003 Myślę że przyjmiemy że każdy granat jest niebezpieczny w każdej postaci i stanie i zakończymy ten wątek.
Gość Napisano 21 Marzec 2003 Napisano 21 Marzec 2003 masz racje bocian bo ostatnio podczas imprezy zleciała pusta skorupa z półki na głowe kumpla i miał banie że hej....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.