Skocz do zawartości

Nieśmiertelnik - Wysyłka

Nowy szukacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem się zapytać czy istnieje jakaś stronka tego niemieckiego banku nieśmiertelników czy coś w tym rodzaju
Bo mam ich troche i dotego wszystkie są całe a chciał bym się dowiedzieć dokładniej do kogo należały i czy ktoś noszący przeżył a tak wogóle to wystarczy tylko przesłać skany ??

Przydjdź jutro, teraz nie mamy czasu.
:))))))
Poszukaj w archiwalnych postach (na dole strony forum jest wyszukiwarka), sporo było pisane na ten temat.

Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.
Bundesgeschäftsstelle
Werner-Hilpert-Straße 2
D 34112 Kassel
Telefon: 05 61 / 70 09-0
Telefax: 05 61 / 70 09-270
E-Mail: info@volksbund.de

Tutaj mozna pisac na ten temat. Ktos kiedys podaj taka informacje

• 7 months later...
Witam -- wyslalem na ten adres 3 lata temu informacje ze znalazlem pare nieśmiertelnikow (całych) przy ktorych były szczątki ludzkie - (oczywiście zawsze robie krzyż i porządkuje cale miejsce-stawiam znicz-zawsze mam w samochodzie pare na wszelki wypadek),i chiał bym ich poinformowac gdzie znalazlem w/w niesmiertelniki.Odpowiedz otrzymalem dopiero po 6 miesiącach !!- nie wiem dlaczego tyle to trwalo -- w liscie ktory otrzymalem byly informacje takie jak imie i nazwisko,wiek i miejsce urodzenia --oraz adnotacja ani zaginiony - ani meldunku o śmierci".W liscie byly tez załączone formulaze ktore wypelnilem i odeslalem -- jak zwykle" odpowiedz dostalem po 6 miesiacach --- :-) -- czy to normalne ? -- czy zna ktos moze jakies adresy pod ktorymi otrzymal bym podobne informacje tyle ze ciut szybciej ? :-)
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.

W lato mialem okazje byc przy ekshumacji Niemieckich zolnierzy w Upilce.Rozmawialem tam z Gosciem z Niemieckiego Ludowego Zwiazku Opieki nad Grobami Wojennymi,prosil zeby go informowac o znalezieniu szczatek Niem. zolnierzy a reszte to on juz zalatwi.Jak ktos chce namiary to na priv

Pzdr.
sten

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie