mumin23 Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 wie ktos moze o jakis opuszczonych wsiach osadach na górnym śląsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wall Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Właśnie. Też mnie ten temat interesuje. Chociaż przypuszczam, że z racji intensywnej XIX i XX wiecznej industrializacji i urbanizacji takich miejsc już nie znajdziemy... a może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mumin23 Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 Według mnie jagby dobrze poszukać to moze i cos by sie znalazło, jakies stare lesniczówki dwory gdzieś na odludziu ale z czałymi wsiami to mógłby byc problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
heniek1977 Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Kilka domów opuszczonych znam, ale to własność prywatna, więc mimo szczerych chęci nie powiem gdzie stoja bo wiem co sie z nimi stanie. (bez urazy wall i mumin23 to nie do was, dla was na priva ale tylko od 7-15). Link to comment Share on other sites More sharing options...
idiota Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 A ja znam dwie takie :]Co prawda bylo tam tylko po kilka domów, ale przy jednej byla baza partyzantów :] A |e malo ludzi tam kopie, to ziemianki jeszcze na mnie czekaj...Niestety po samej osadzie nie zostalo zbyt wiele, w zasadzie tylko slady po domach.Sporo takich domostw trafia sie w srodku wsi, jednak eksploracja jest troche ryzykowna, mimo iz nie maja czesto wlascicieli. Z sasiadami zazwyczaj tudno sie dogadac.PozdroJanusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mumin23 Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 Heniek1977 skad jeste? kliknij domnie na gg6848080! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mumin23 Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 idiota a ty skąd jesteś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.