Skocz do zawartości

opuszczone domy, wsie na górnym śląsku

mumin23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie. Też mnie ten temat interesuje. Chociaż przypuszczam, że z racji intensywnej XIX i XX wiecznej industrializacji i urbanizacji takich miejsc już nie znajdziemy... a może?
Napisano
Według mnie jagby dobrze poszukać to moze i cos by sie znalazło, jakies stare lesniczówki dwory gdzieś na odludziu ale z czałymi wsiami to mógłby byc problem
Napisano
Kilka domów opuszczonych znam, ale to własność prywatna, więc mimo szczerych chęci nie powiem gdzie stoja bo wiem co sie z nimi stanie. (bez urazy wall i mumin23 to nie do was, dla was na priva ale tylko od 7-15).
Napisano
A ja znam dwie takie :]
Co prawda bylo tam tylko po kilka domów, ale przy jednej byla baza partyzantów :] A |e malo ludzi tam kopie, to ziemianki jeszcze na mnie czekaj...
Niestety po samej osadzie nie zostalo zbyt wiele, w zasadzie tylko slady po domach.
Sporo takich domostw trafia sie w srodku wsi, jednak eksploracja jest troche ryzykowna, mimo iz nie maja czesto wlascicieli. Z sasiadami zazwyczaj tudno sie dogadac.
Pozdro
Janusz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie