Skocz do zawartości

Lokalizacja przedmiotu w HS 3

Gość P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.. mam kolejne pytanko (ostatnie,więcej nie będe was męczyl,a przynajmniej postaram sie)dotyczące HS3..:chciałbym dowiedziec sie jak ten wykrywacz radzi sobie z lokalizacją przedmiotu tzn.jak szeroki sygnał pojawia sie po najechaniu na przedmiot,niektore wykrywacze dają dosc długi sygnał,nawet przy małym przedmiocie co bardzo utrudnia jego znalezienie w rozkopie.Napiszcie czy Smętek robi to dosc dokładnie...P.S...I prosze Was nie piszcie mi o Cyklopach i innych wykrywaczach tylko konkretnie o tym, bo zawsze pytałem o Smętka o przy okazji dowiedziałem sie o całej gali innych polskich wykrywaczy...dzięki

Kilka informacji opartych na skromnych doświadczeniach z HS 3.( własnych ).

1. Cewka jaką się posługujesz ( ja preferuję średnią ) Uważam,ze mała cewka jest co prawda precyzyjna, ale z zasięgiem to trochę mał onawet na monety. Z kolei duża jest po prostu za duża i uzyskujesz nawet na małym przedmiocie silny sygnał na dużym obszarze.
2. Dostrojenie wykrywacza ( to trzeba samemu wyczuć )ale ma to duŻe znaczenie.
3. Powierzchnia szukanego przedmiotu.
4.Warunki terenowe ( rodzaj gleby,jej wilgotność, itp).

A zresztą nie wiem po co pytam i tak juz za pozno,bo zamowiłem.... najwyzej będe załował,ale z tego co słyszałem za te pieniadze rewelacji nie kupie.....

cześć . napisałem jużw innym temacie ale się powtórzę.może macie zdjęcie tego hs3 i dane(podstawowe) bo się waham między el2 loctansa. pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie