radon_x Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Witam.Czy ktoś wie do czego mógł służyć przedmiot zamieszczony na skanie. Wymiary 24 x 35 [mm] wykonany ze stopu miedzi.
Jakku Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Początkowo myślałem, że to matryca do robienia ozdobników introligatorskich na okładkach ksiąg. Ale po wyswietleniu fotografii zdecydowanie zgadzam się z HAKAS-em. Ozdoba przybijana.
radon_x Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Mi także wyglądało to na jakiś stempel do robienia ozdób. Na skanie nie widać drobniejszych szczegółów, które są nieco sklepane, co sugerowałoby, że może to być jakiś element ozdobny jak napisał hakas. Tylko po co w takiej ozdobie tak duże mocowanie (przy główce 12x10 [mm] długość 90 [mm])? No chyba, że był to także element łączący.Dzięki za opinie !radon
hakas Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Elementów ozdobnych nie wbijało sie bezpośrednio przez uderzanie młotkiem lecz przez pośrednik z drewna tu dzież za pomocą drewnianego młotka. Pozdrawiam.
radon_x Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Wiem, wiem uderzanie młotkiem w mosiądz żle by się skończyło :-) co nie zmienia faktu ze zdobienia wyglądają na lekko spłaszczone.
radon_x Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Witam.Czy ktoś wie do czego mógł służyć przedmiot zamieszczony na skanie. Wymiary 24 x 35 [mm] wykonany ze stopu miedzi.
Pytanie
radon_x
Witam.
Czy ktoś wie do czego mógł służyć przedmiot zamieszczony na skanie. Wymiary 24 x 35 [mm] wykonany ze stopu miedzi.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.