Wasal Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Witam Jestem Tu nowy i dopiero zaczyman wariować na punkcie poszukiwań :), mam pytanko w niedziele jade na tydzień nad morze , i jeśli mi sie uda zakupie jakiś używany wykrywacz, chciałbym sobie z nim pochodzić,nad morzem i zastanawiam się co moga mi zrobić jak mnie zatrzymają z taką zabaweczką ? pewnie już to było gdzieś na forum ale nie znalazłam, może kiepsko szukałem.Dzięki za odpowiedzi
Wasal Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 a tak bardziej możesz się wypowiedzieć jak to wogóle jest , mozna czy nie ? przecież nie chodzi tylko o plaże bo w końcu w innych miejscach .Odpowie mi ktoś ?
Piorek Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=prawo&artykul=prawo
simon07 Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 O poszukiwaniach na plaży ktoś kiedyś napisał, że ABS-y i inni dresopodobni lubią zabrać wykrywke...Poszukaj w wyszukiwarce plaża" plaży" plaże".Pozdro i darz dół.
bling bling Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 moze troche nie na temat ale co robicie kiedy w lesie podczas poszukiwan w niedalekiej od was odleglosci pojawia sie lesnik zmierzajacy w wasza strone? :) a) podejmuje rozmowe i sciemniam ze zgubilem obraczke ;)b) ewakuuje sie w trybie przyspieszonym z miejsca zdarzenia c) wyciagam lugera i strzelam ;)?
Enes Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 WASAL ja jestem nad morzem, co roku i zawsze chodzę z wykrywką po plaży nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś się doczepił. Ja bym się bardziej obawiał ciekawskich plażowiczów, którzy co chwila o coś pytają albo patrzą jakby UFO zobaczyli. DAŻ DÓŁPazdrawiam
Wasal Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 hehehe dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi. W zasadzie to bardziej mi chodziło o policjie czy moga mi wykrywacz zabrać itp .
Monti Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Wasal:Policja może zabrać wykrywacz tylko jeżeli będzie narzędziem w przestępstwie. A szukać współczesnych monet i innych współczesnych rzeczy na plaży można i nie ma się po co obawiac służb mundurowych. A jak plaża jest prywatna to wystarczy zgoda właściciela. i to tyle :)Pozdrawiam
Wasal Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 O dzięki za konkretną odpowiedz .Teraz jestem spokojniejszy :)
past Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 sam chodziłem z wykrywką na plaży i nigdy nie było problemów , a co do prawa , to wczoraj w Trójce był reportaż ze Świnoujścia , gdziw wypowiadał sięczłowiek chyba z Urzędu Morskiego , że nie ma jakichkolwiek podstaw prawnych by zabronić szukania na plaży (poza wydmami)
Boruta Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 http://podatki.onet.pl/1125745,1,0,wiadomosci.htmlAle musisz zapłacić podatek, bo jak cię ktoś zakapuje, albo skarbówka dorwie, to koniec.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.