Skocz do zawartości

Wykrywacz a Prawo

Wasal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Jestem Tu nowy i dopiero zaczyman wariować na punkcie poszukiwań :), mam pytanko w niedziele jade na tydzień nad morze , i jeśli mi sie uda zakupie jakiś używany wykrywacz, chciałbym sobie z nim pochodzić,nad morzem i zastanawiam się co moga mi zrobić jak mnie zatrzymają z taką zabaweczką ? pewnie już to było gdzieś na forum ale nie znalazłam, może kiepsko szukałem.
Dzięki za odpowiedzi
Napisano
a tak bardziej możesz się wypowiedzieć jak to wogóle jest , mozna czy nie ? przecież nie chodzi tylko o plaże bo w końcu w innych miejscach .Odpowie mi ktoś ?
Napisano
O poszukiwaniach na plaży ktoś kiedyś napisał, że ABS-y i inni dresopodobni lubią zabrać wykrywke...
Poszukaj w wyszukiwarce plaża" plaży" plaże".

Pozdro i darz dół.
Napisano
moze troche nie na temat ale co robicie kiedy w lesie podczas poszukiwan w niedalekiej od was odleglosci pojawia sie lesnik zmierzajacy w wasza strone? :)

a) podejmuje rozmowe i sciemniam ze zgubilem obraczke ;)
b) ewakuuje sie w trybie przyspieszonym z miejsca zdarzenia
c) wyciagam lugera i strzelam ;)

?
Napisano
WASAL ja jestem nad morzem, co roku i zawsze chodzę z wykrywką po plaży nie zdarzyło mi się jeszcze żeby ktoś się doczepił. Ja bym się bardziej obawiał ciekawskich plażowiczów, którzy co chwila o coś pytają albo patrzą jakby UFO zobaczyli. DAŻ DÓŁ

Pazdrawiam
Napisano
hehehe dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi. W zasadzie to bardziej mi chodziło o policjie czy moga mi wykrywacz zabrać itp .
Napisano
Wasal:
Policja może zabrać wykrywacz tylko jeżeli będzie narzędziem w przestępstwie. A szukać współczesnych monet i innych współczesnych rzeczy na plaży można i nie ma się po co obawiac służb mundurowych. A jak plaża jest prywatna to wystarczy zgoda właściciela. i to tyle :)
Pozdrawiam
Napisano
sam chodziłem z wykrywką na plaży i nigdy nie było problemów , a co do prawa , to wczoraj w Trójce był reportaż ze Świnoujścia , gdziw wypowiadał sięczłowiek chyba z Urzędu Morskiego , że nie ma jakichkolwiek podstaw prawnych by zabronić szukania na plaży (poza wydmami)
Napisano
http://podatki.onet.pl/1125745,1,0,wiadomosci.html
Ale musisz zapłacić podatek, bo jak cię ktoś zakapuje, albo skarbówka dorwie, to koniec.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie