Skocz do zawartości

motoweteranbazar

motoweteranbazar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zapraszam wszystkich na moto weteran bazar w Łodzi w dniach 1-2 lipca. Jest to największa giełda kolekcjonerska w kraju. W tym roku na lipcowym Bazarze wystawa historycznych pojazdów wojskowych. Jesli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam
Napisano
Ja mam pytanko:
czy z drugiej strony głównego wejścia, tam gdzie na majowej giełdzie był pierwszy raz otwarty nowy plac, na lipcowej będzie po staremu parking?

Pozdr.
Piotrek
Napisano
witam
wychodze z takim pytaniem byłem na ziomowym motobazarze a z racjiże przyjechąłem pociągiem z Gyni a na miejscu byłe po 5 rano przez 3 godziny szwędałem sie po mieście bo wpuszczali dopiero od 8 (idiotyzm!!!!) pierwszy raz sie spotkałem z czymś takim a już na bardzo wielu giełdach byłem.....
chy ten lipcowy tez jest w chali i czy też wpuszczają od 8???
aha i obawiam sie że może niebyć rewleacji bo jednocześnie odbywa się:::
-giełda w Bytomiu(raczej tam sie wybiore,wejśc moge nawet o 3 w nocy :))))))))
-zlot w Darłowie
Pozdrawiam
Napisano
Na innej giełdzie w Łodzi wpuszczali równo od godziny otwarcia. Zaprzyjaźnieni kolekcjonerzy mogli wejść za specjalną wejściówką już wcześniej.
Pozdrawiam
Napisano
Zgadza się. Odkad pamiętam (a od dłuiego czasu bywam na MWB) wpuszczają na giełdę kupujących dopiero od godziny 8 czy 9 (inna w piątek, inna w sobotę), a ,,zaprzyjaźnieni'' kolekcjonerzy wchodzą inną drogą :)
Napisano
Panowie trzeba podejść do jednego z panów w żółtych kamizelkach odprawiających samochody i poprosić o bilet dwudniowy chyba jest droższy dwa złote, ale można wejść.

Pozdrawiam
Napisano
bazar w lipcu jest w innym miejscu
na stadionie Startu
wejscie od 8 w piatek jak chcesz sie przekimac pod krzaczkiem nie musisz wychodzic :)
w sobote jest czynny do 16
Napisano
Witam serdecznie i juz odpowiadam na pytania. Niestety w tym roku nie bedzie parkingu od strony placu G, co sie zas tyczy wczesniejszego wpuszczania to niestety musimy ustalic jakies reguly i nie mozemy rozpatrywac kazdego przypadku z osobna, tym bardziej, ze jesli chodzi o godziny wpuszczania uzaleznione jest to nie od nas organizatora lecz od wlasciciela obiektu. Niemniej jednak zgadzam sie z wypowiedzia iz jest to uciazliwe oraz zgadzam sie z tym, ze jesli podejdziecie do czlowieka na bramie i poprosicie go o bilet sprzeda wam go (maja oni tylko bilety dwudniowe) kasy natomiast sa czynne od 9.
pozdrawiam
Napisano
aha jeszcze jedno, osoby ktore wjezdzaja wczesniej sa czlonkami klubu motorowego ktory to jest wspolorganizatorem bazaru z racji, statutu klubu mamy obowiazek ich wpuscic, zapewniam ze zadna grupa znajomkow czy takich co przychodza z przyslowiwa flaszka aby cos zalatwic nie istnieje.

ps postaram sie wrzucic na forum zdjecia i opisy niektorych pojazdow ktore beda na wystawie
pozdrawiam
Napisano
Jeśli sektor G ma być na stałe wpisany w krajobraz MWB, to nie mam nic przeciwko likwidacji tamtego parkingu. Najwyżej spóźnialscy będą mieli mały spacerek jeśli nie znajdą miejsca blisko wejścia.
Co do lokalizacji, to stadion Startu jest stałym miejscem już od ładnych paru lat, z wyjątkiem giełd styczniowych. Czyżby teraz coś się zmieniło???
A Panowie na ,,bramce'' nie zawsze chcą sprzedać bilet lub pieczątkę (która w zupełności wystarcza). Zwłaszcza jeśli zainteresowany zjawi ok. 6.00 :)
Wartoby pomyśleć nad wcześniejszym wpuszczaniem kupujących, bo nikt chyba nie chce wpaść o 9.00 i zobaczyć jak goście buszujący od 5-6 rano wynoszą najciekawsze fanty.

Pozdr.
Piotrek
Napisano
DYKTA w sprawie biletów nie podchodź do tych przy samej bramie tylko do tych co stoją na ulicy i cos załatwiają z wjeżdżającymi na teren giełdy.

Pozdrawiam ENES
Napisano
W sumie, to mnie dziwi, że niektórzy tak obniżają ceny przed giełdą i pchają fajne rzeczy byle komu, zamiast wyeksponować za rozsądne peniądze i ceny zbijać w sobotę.
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki Enes. Ja akurat mam szczęście do ,,bramkarzy'', a moja uwaga była w imieniu kolegów, którzy jak to było wcześniej napisane, z braku porozumienia z ,,bramkarzami'' weszli ,,na Wałęsę''.

A co do obniżki cen na początku, to nie dokońca tak to wygląda. Po prostu wczesnym rankiem można złapać coś taniej nim wzbudzi większe zainteresowanie. A poza tym wiadomo że wszytko co okazyjne idzie na samym początku.

Pozdr.
Piotrek
Napisano
No i co to za określenie ,,byle komu''? Kto pierwszy ten lepszy, a to że zaradniejszy i udało mu się dostać na MWB kilka godzin wcześniej nie oznacza że gorszy. :)

Pozdr.
Piotrek
Napisano
Tzn. ja nigdy nie byłem na tyle cwany, zeby tam sie wtłoczyć tak wcześnie, więc mam trochę urazy, zresztą może to mit o tych fajnych rzeczach chodzących pod stołem.
Pozdrawiam
Napisano
Dobrze Cię rozumiem, bo dopiero w tym roku na majowej giełdzie byłem ok. 6.00 rano (jeszcze mgła była!!), a tak zawsze zjawiałem się ok. 7.30 i widziałem jak już kolesie targali ciekawe fanty. Co prawda mogę do odnieść tylko do części motocyklowych, ale myślę że z militariami jest podobnie. Zdarzają się bardzo ciekawe fanty, ale szczęście do nich w zdecydowanej większości mają Ci którzy jako pierwsi zaczynają spacer po giełdzie.

Pozdr.
Piotrek
Napisano
zapominacie jeszcze o jednym
na bajzlu dokonuje sie tranzakcji zaklepanych i uzgodnionych duzo wczesniej na zasadzie poco jechac z gdanska do krakowa jak obie strony i tak jada do lodzi :)

dodam ze ceny na baizlu sa chore momentami
za drewniana gruche do fausta 180zl??
pociete wewnetrzne kolo jezdne do 250 bez bandaza 200zl za tarcze (na kolo wchodza 2)

niewiem dlaczego tak drogie sa wykopki rur do pancerfaustow

ale mozna tez i cos trafic rura do dalmierza 1m za 20 zl :)
Napisano
No właśnie, duży plus to mało ludzi. Szkoda że lipcowa giełda jest zawsze biedniejsza niż majowa, ale ja też nie mam na co narzekać. No może tylko na kurz, upał i potworne zmęczenie, które zaowocowało szybszym niż zwykle powrotem do domu.

Jak ktoś ma fotki, to proszę o wrzucenie. Chętnie sobie wrócę pamięcią do tego wspaniałego początku wakacji.

Pozdr.
Piotrek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie