imperorr Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 mam małe pytankojak nazywa sie materiał którym pokrywano lornetki,jak zazywał sie klej lub substancja ktorą babka pokrywa materiał.
imperorr Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 zapomnialem napisac ze poprzedni urzytkownik mojej lornetki odkrecil drugi obiektyw z ta przednia soczewką" ale jest peknieta obiektyw" mozliwe ze w twoja tez moze peknac jak na sile odkrecisz, ale ryzyk fizyk jak niesprubujesz to nic z tego nie wyjdzie.
imperorr Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 mam małe pytankojak nazywa sie materiał którym pokrywano lornetki,jak zazywał sie klej lub substancja ktorą babka pokrywa materiał.
imperorr Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=195586tam opisalem co moglemkrecilem w lewo, [jesli lornetka lezy jak na zdjeciu].co do gwintu to na nich sie nieznam, ale jest bardzo drobny.
mietek Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Z jakiego okresu jest fotka? Moja lornetka z 1 wojny jest oklejona czarna skora. Wlasciwie jeszcze moja, bo optyka do czyszcenia, na co nie mam czasu (nie wiem jak zdemontowac przednie soczewki), wiec wyladuje niedlugo na Allegro. Jest to 1 wojenna, francuska, bicia MG (ministerstwo wojny - francuskie), oraz znaki odbioru bryryjskie (strzalki). wyprodukowana w Paryzu.
mietek Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Konstrukcja praktycznie identyczna, w ktora strone krecic? Jaki jest gwint? A jak z demontazem gory? Soczwki gorne da sie wyjac, ale obudowy samego okularu to nie.W mojej tez ktos sie bawil i zgubil 3 srubki.
Pytanie
imperorr
mam małe pytanko
jak nazywa sie materiał którym pokrywano lornetki,
jak zazywał sie klej lub substancja ktorą babka pokrywa materiał.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.