Gość Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 Mam nieśmiertelniki oznaczone 1. (J.G.) Ers. Kp. 12 A(J.G.)- co to oznacza???Ers.-zapasowaKp.-12 kompaniaA-grupa krwi2. Marsch.-Co to oznacza??? Kp.-komania G.E.B.-górska 5123. 109-nr. żołnierza H.FZ.- co to oznacza ??? Park III/1- co to oznacza???Proszę o informację i dziękuję.
greku Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 http://www.skalman.nu/third-reich/abbreviations.htmposzukaj tutaj, jest sporo skrótów, choć nie wszystkie
Bocian Napisano 12 Marzec 2003 Napisano 12 Marzec 2003 Do zaborka. Czy posiadasz zdjęcia do tych nieśmiertelników?Powstaje w Odkrywcy dział z nieśmiertelnikami. Niestety brakuje testujących. Po identyfikacji i wyjaśnieniu treści tych blaszek, może chciałbyś je tam dodać i podzielić się uwagami na temat całej procedury, czy wszystko jest jasne i łatwe w użyciu. Szczegóły na email bocian@odkrywca-online.com Może ktoś jeszcze byłby chętny? ponawiam apel.Dział już jest gotowy.
marwro Napisano 13 Marzec 2003 Napisano 13 Marzec 2003 ad. 2Marsch.- nie wiem Kp.-komania G.E.B.- raczej chodzi tu o Grenadier Erzatz Batalion (nie wiem czy poprawnie napisałem), oddziały górskie ozanczano raczej skrótem Geb.
Gość Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 marsch.kp- kompania marszowa /czytaj Szwejka!/ kompania formowana w pśrodku zapasowym lub uzupełnień w celu wysłania na front
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.