Romel79 Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Napisano 20 Czerwiec 2005 Poszukuje informacji na temat niemieckiej patrzałki oznaczenia to:OIGEE BERLINMILMAR 6FACH D.R.P.W jakich latach była produkowana kto tego zazwyczaj używał czy to jakieś pospolite czy żadsze itd
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 pryzmat pryzmatowi nie rownyczysczenie woda i mydlo, bez szorowania aby nierysowacczytszczenie papierem zabronione papier rysuje.kreski, inne slady na pryzmacie ulatwia pozniej montarz.
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 ułożenie elementów ułatwi później montarz i nerwów.
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 gdy wszystko juz zostało wyczyszczone itdskładamypatrzymy by pryzmat lezał tak jak powinien, nic na siłejak źle złozymy bedzie zezikwtedy przyjdzie od nowa rozkladac i skladac.blaszka od pryzmatu wchodzi najpierw w szczeline potem łapiemy na śrubke
Romel79 Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Napisano 20 Czerwiec 2005 dzięki za fotki , sądze że nie tylko mnie się przydadzą.Tylko u mnie jest taki proble że nie bardzo mogę sobie pozwolić na odkręcenie tylnych okularów w ten sposób (szkoda lornetki) spewnością jakoś się te pokrętła ostrości jakoś ściąga a potem można odkręcić okulary, bo kręcąc pokrętłami można zniszczyć ten nieszczęsny gwint.te ebonitowe koncuwki (na oczy) się odkręcają a pod nimi jest mała obrączka zasłaniająca 3 mikrośrubki, jednak odkręcenie ich nic mi nie dały. Może ktos wie jak się tą część poprawnie rozkręca ?
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 blaszke dokrecamy, nie zamocno i nie zasłabo.
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 zakładamy laszke"ewentualnie lekko dociskamy palcem.
imperorr Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 dokrecamy śrubkijeśli niechca sie wkrecać tozła srubkagwint ma paproch itdkrecimy w lewo az zalapie i dokrecamy na luzpotem dokrecamy mocniej jak załapiemy wszystkie trzy śrubki
Pytanie
Romel79
OIGEE BERLIN
MILMAR 6FACH D.R.P.
W jakich latach była produkowana kto tego zazwyczaj używał czy to jakieś pospolite czy żadsze itd
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.