Gutek Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 Na ostatnich poszukiwaniach trafiłem taki oto guzik w niedalekiej odległości od pozycji strzeleckich, nie mam zielonego pojęcia co to może być. Proszę o fachową pomoc w zidentyfikowaniu tego oto guziczka
gibki9 Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 www.knopfsammler.de/main_index.html i wszytsko jasne:)jak klikniesz na suchen to ci szuka po narodowosciach.
Gutek Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 Niestety przepatrzyłem całą tę stronę i nie znalazłem takiego guzika czy ktoś ma jakiś pomysł co to może byc?
janushew Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Może to guzik liberyjny? 9 pałek korony to...książęcy? :)pozdr
hakas Napisano 20 Czerwiec 2005 Napisano 20 Czerwiec 2005 Dziewięć pałek- to korona hrabiowska, mitra lub łudząco podobna do typu I królewskiej korony jest korona książęca. Tu widzimy dwa lamparty podtrzymujące tarcze. Na tarczy orzeł dwugłowy( bizantyjski) i tyle bardzo dużo pomogło by mi zidentyfikowanie tarczy centralnej i drugiego zwierzęcia. To guzik liberyjny i znów zapytanie gdzie został znaleziony? To naprawdę ułatwia identyfikacje i pomaga w szukaniu. Pozdrawiam Hakas
Pytanie
Gutek
Na ostatnich poszukiwaniach trafiłem taki oto guzik w niedalekiej odległości od pozycji strzeleckich, nie mam zielonego pojęcia co to może być. Proszę o fachową pomoc w zidentyfikowaniu tego oto guziczka
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.