ksiądz Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 Takie coś dzisiaj znalazłem w lesie dokładnie nie wiem co to jest. Z drugiej strony tej odznaki są napisy:HENSLER-PFORZHEIM D.R.G.M.3.5269
Barnaba Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 odznaka sportowa armii bodajżepzdrBar_Naba
pol Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Typowa odznaka sportowa DRL, następczyni DRA, oczywiście niemiecka pozdro pol
ksiądz Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 Wielkie dzięki pol mógłbyś jeszcze rozwinąć skrót DRL i czy ma to jakąś wartość oprócz historycznej
Wraith Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 DRL - dojcze republiken ludowen;-)ok a teraz na powaznie jeżeli chodzi o skrót który masz na tyłku czyli DRGM znaczy to Deutsches Reich Gebrauchs Munster - coś na podobieństwo urzędu patentowego (różnił się od niego tym że łatwiej rejestrowało się w nim rzeczy ale na krótszy okres czasu - 10lat) a cyfry oznaczają numer patentu, kiedyś mi to MK tłumaczył. Pozdro:)
ksiądz Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Napisano 13 Czerwiec 2005 dzięki Wraith wszystko jasne pozdrawiam
Pytanie
ksiądz
Takie coś dzisiaj znalazłem w lesie dokładnie nie wiem co to jest. Z drugiej strony tej odznaki są napisy:
HENSLER-PFORZHEIM D.R.G.M.3.5269
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.