Skocz do zawartości

Łomża i okolice

sura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie stworzenie grupy rekonstrukcyjnej 33pp. Poszukuję osób z Łomży i okolic (tam gdzie walczył 33pp), które byłyby zainteresowane stworzeniem w/w.
P.S.
Ciągle siedzi mi w głowie społeczne odnowienie i zabezpieczenie schronu dowódcy odcinka Narew" koło Nowogrodu.
  • 1 month later...
Napisano
chętnie bym nawiązał znajomość z tobą mimo tego że rekonstruuję jednostkę niemiecką (miło że ktoś z moich stron) wprawdzie 100km mam do Ciebie ale lepsze to niż 600 nad morze:) moje gg(odezwij się napewno bedzie fajnie pogadać :) 6749317
Napisano
czy te wczesniejsze posty sa od Ciebie?
napisz mi z jakiego munduru kozystales do rekonstrukcji,bo ja wlanie przybieram sie do Niemca
Napisano
witam tak meilowałem do ciebie i pisałem tu tlko ze nie wiem kto ty jestes bo meil przyszedł mi od sura a gadam z tobą :) więc nie czaje troche co do munduru mam przerobionego szweda na shutze WH i panterkę wz44' resztę klamotów > napisz na gg to pogadamy > 6749317
Napisano
witam ,kto chce ten potrafi , ale dużo szycia osobiście odradzam reobienie z tego wz. 36, a raczej lepiej będzie pasował na wz.40 i wzwyż (ale i tak jest co przerabiać),a po co ci mundur nimiecki jak rekonstruujesz Polaka. ps to jak ty jesteś z łomży to kim jest sura
Napisano
JAK NA MOJĄ WIEDZĘ TO Z TEJ BLUZY MOŻNA OBICIE NA TABORETY ZROBIĆ A NIE BLUZĘ NIEMIECKĄ, no chyba ze za pułkowego błazna chcesz robić. Kto ci to opchnął? powinieneś go ....! to sie w ogóle nie nadaję
pozdro

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 01:43 11-08-2005
Napisano
No robcio juz kończy bluze podobno a potem ja sobie przerobie swoją na jego wzorze.A i fajne buty se załatwiłem oficerki powojenne polskie.A i troche fantów sie wystawi.To do soboty.
pozdro
Napisano
potrzebujemy kilku polakow i niemców /doslownie 4-5/w umundurowaniu,probujemy zrobic 10.09.2005 małą rekonstrukcje z wrzesnia 1939.chetnych prosze o maila lub na forum
Napisano
Mam buty, plecak, maske, pas, manierkę, menaszkę, ładownice, jakieś przykrycie głowy też się znajdzie, bagnet tez jakiś będzie, zasadniczo brakuje mi szmat: spodnie, bluza, owijacz do butów i pukawki.
Napisano
Witam wszystkich.
Mamy w Grajewie grupę rekonstrukcyjną 9 psk (polski wrzesień). jest nas około 10 chłopa w mundurach i ekwipunku. jedziemy 18 września nad Bzurę i może jakaś grupa z naszych okolic też tam się wybiera. Jak tak to proszę o kontakt na maila brzydas@wp.pl
jak organizujecie coś 10 września to myślę że moglibyśmy przyjechać (muszę porozmawiać z ludzmi czy mają czas).Pozdrawiam.

brzydas@wp.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie