Guest Posted March 17, 2002 Share Posted March 17, 2002 Czy to prawda że pod częstochoeą są bunkry?Kiedyś opowiadał mi onich taki starszy gość ale niemiałem jakoś okazji tego sprawdzić.(podobno są one rozlokowane wzdłuż drogi Olsztyn- Mstów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 17, 2002 Share Posted March 17, 2002 Cala zechodnia czesc Czestochowy jest solidnie obwarowana.Natomiast na trasie do Mstowa-jest kilka malutkich strzelniczych.Spedzilem tam w zeszlym roku wakacje i nawet luseczki nie znalazlem.To to co znam ja.Moze jest i cos wiecej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2002 Share Posted March 24, 2002 W Częstochowie byłem, ale jeszcze wtedy nic nie wiedziałem o polskich bunkrach. Dopiero niedawno trafiłem na ciekawą strone opisującą to miejsce. Może nie widziałeś www.turystyka.rowerowa.cz.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 17, 2002 Share Posted October 17, 2002 jms-a widziałeś bunkry za żarkami za cmentarzem oraz kołó jaworznika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 11, 2003 Share Posted June 11, 2003 Jeżeli chodzi o bunkry pomiedzy Olsztynem a Janowem to po wojnie ukrywało się tam troszkę partyzantów AK,dezerterów oraz pospolitych bandytów. Na trasie tej wsławiła sie Ruska kompania karna (zasrali Dziadkowi całą lesniczówkę i przegżebali wszystkie piece i porozcinali płaszcze w poszukiwaniu złota.) W okolicy Skowronowa są dwa miejsca gdzie do lat 60-tych stały rowalone ruskie T-34. Jest też lasek, w którym dziadek zakopał bron oddziału AK, ale z braku czasu, odległości i wcześniejszego braku sprzętu wybieram się tam dopiero latem. Sa też miejsca i legendy o złocieMirass Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Kasprzak Posted July 5, 2003 Share Posted July 5, 2003 Co to są za schrony pomiędzy Janowem a Olsztynem.PozdrawiamDominik Kasprzakkasprzak@pro.onet.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.