Jump to content

bunkry pod cz-wą

Guest drag

Recommended Posts

Czy to prawda że pod częstochoeą są bunkry?Kiedyś opowiadał mi onich taki starszy gość ale niemiałem jakoś okazji tego sprawdzić.(podobno są one rozlokowane wzdłuż drogi Olsztyn- Mstów

Cala zechodnia czesc Czestochowy jest solidnie obwarowana.
Natomiast na trasie do Mstowa-jest kilka malutkich strzelniczych.Spedzilem tam w zeszlym roku wakacje i nawet luseczki nie znalazlem.
To to co znam ja.Moze jest i cos wiecej.

W Częstochowie byłem, ale jeszcze wtedy nic nie wiedziałem o polskich bunkrach. Dopiero niedawno trafiłem na ciekawą strone opisującą to miejsce. Może nie widziałeś www.turystyka.rowerowa.cz.pl

• 6 months later...
  • 7 months later...
Jeżeli chodzi o bunkry pomiedzy Olsztynem a Janowem to po wojnie ukrywało się tam troszkę partyzantów AK,dezerterów oraz pospolitych bandytów. Na trasie tej wsławiła sie Ruska kompania karna (zasrali Dziadkowi całą lesniczówkę i przegżebali wszystkie piece i porozcinali płaszcze w poszukiwaniu złota.) W okolicy Skowronowa są dwa miejsca gdzie do lat 60-tych stały rowalone ruskie T-34. Jest też lasek, w którym dziadek zakopał bron oddziału AK, ale z braku czasu, odległości i wcześniejszego braku sprzętu wybieram się tam dopiero latem. Sa też miejsca i legendy o złocie

Mirass

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information