Gość Napisano 17 Marzec 2002 Napisano 17 Marzec 2002 Czy to prawda że pod częstochoeą są bunkry?Kiedyś opowiadał mi onich taki starszy gość ale niemiałem jakoś okazji tego sprawdzić.(podobno są one rozlokowane wzdłuż drogi Olsztyn- Mstów
Gość Napisano 17 Marzec 2002 Napisano 17 Marzec 2002 Cala zechodnia czesc Czestochowy jest solidnie obwarowana.Natomiast na trasie do Mstowa-jest kilka malutkich strzelniczych.Spedzilem tam w zeszlym roku wakacje i nawet luseczki nie znalazlem.To to co znam ja.Moze jest i cos wiecej.
Gość Napisano 24 Marzec 2002 Napisano 24 Marzec 2002 W Częstochowie byłem, ale jeszcze wtedy nic nie wiedziałem o polskich bunkrach. Dopiero niedawno trafiłem na ciekawą strone opisującą to miejsce. Może nie widziałeś www.turystyka.rowerowa.cz.pl
Gość Napisano 17 Październik 2002 Napisano 17 Październik 2002 jms-a widziałeś bunkry za żarkami za cmentarzem oraz kołó jaworznika?
Gość Napisano 11 Czerwiec 2003 Napisano 11 Czerwiec 2003 Jeżeli chodzi o bunkry pomiedzy Olsztynem a Janowem to po wojnie ukrywało się tam troszkę partyzantów AK,dezerterów oraz pospolitych bandytów. Na trasie tej wsławiła sie Ruska kompania karna (zasrali Dziadkowi całą lesniczówkę i przegżebali wszystkie piece i porozcinali płaszcze w poszukiwaniu złota.) W okolicy Skowronowa są dwa miejsca gdzie do lat 60-tych stały rowalone ruskie T-34. Jest też lasek, w którym dziadek zakopał bron oddziału AK, ale z braku czasu, odległości i wcześniejszego braku sprzętu wybieram się tam dopiero latem. Sa też miejsca i legendy o złocieMirass
Dominik Kasprzak Napisano 5 Lipiec 2003 Napisano 5 Lipiec 2003 Co to są za schrony pomiędzy Janowem a Olsztynem.PozdrawiamDominik Kasprzakkasprzak@pro.onet.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.