KudłatyHD Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Napisano 10 Czerwiec 2005 WitamZapraszam do odwiedzenia Złotego Stoku małego miasteczka z bogatą historią górnictwa:)), Jet do zwiedzania kopalnia. Od niedawna też można zwiedzać i wchodzić na wieżę starego kościała ewangelickiego. Co roku organizowane są tam zawody w płukaniu złota.Ogólnie bardzo ładna i urokliwa okolica. Polecam na spacery Złoty Jar.
Wraith Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 eee a do kopania nic ciekawego, bo Kudłaty wszystko wyczesał;-)
and_andrzej Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 ..ale za to zakłady chemiczne robiące coś z arsenem otoczone sa w lesie podwójnym, ewidentnie militarnym płotem a w lesie krzyże maltańskie wyrezane na skałach mozna znaleźć.... Ze nie wpomne o basenie na którym w lecie wisiała kartka Przerwa wakacyjna" ;)
KudłatyHD Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 Aresenu tam już sie nie przerabia od lat 60 nie wiem gdzie ten płot i tą fabryke widziałeś heheheZ basenem to faktycznie lipa heh.
and_andrzej Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Kudłaty. Robiłem tam mape geologiczna z 10 lat temu /na podkładach z map topo 1:10000/ i złaziłem każdy metr w okolicy Złotego Stoku. Płot był :)
KudłatyHD Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 O prosze, a masz gdzieś tą mapę??:))
and_andrzej Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Nie mam Kudłaty :( została w szkole. A szkoda.
leserek Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 witam, kudlaty tez mam chrapke na zloty s., choc raz juz spiprzylem wyjazd generalowi( przez ziomka z opola), ale jakbys mial zamiar jechac to w miare wolnego czasu towarzysko uzycze sily miesni. postaram sie wykonac tel. i wyciagnac info od goscia ,ktory mial mi tam cos pokazac...pozdro
KudłatyHD Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 Ja mam wszstko czego potrzeba :) Mapy przedwojenne i przeodnika. A pozatym wychowałem się w Złotym hehe.Możliwe ze w okolicach 10a 24 lipca, będę montował ekipę kopaczy do odgruzowania sztolni. Jak ktoś jest chętny to prosze pisać:))
general1006 Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 no czołem Kudłaty ja bardzo chetnie się przyłącze, Tomek(leserek) pewnie też. Jest jedno ale. Nie wiem jak z czasem bo akurat od poniedziałku mam przymusowy tydzień urlopu. Ni w pi...e ni w oko.
KudłatyHD Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 chyba, że zrobimy wypad na poczatku sierpnia. To szykuj jeszcze jeden urlopik:))).Spanie namioty, albo hotel sportowy, lub spanie w kopalni:)
leserek Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 do kudlatybyc moze chodzilo gosciowi o te sama sztolnie, wiec niech on sie pucuje, juz raz nas zrobil w h...a z generalem, ktorego rano gonilem kupe kilometrow zeby sobie zobaczyl zloty haha, pewnie nalozyl juz na mnie urok i teraz zdechne na jakiegos syfa.
KudłatyHD Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 Wstępnie obmyśliłem sobie, że możemy się zjechać 22 lipca.oglądnąłem już miejsce gdzie jest namierzona sztolnia. Położona jest blisko od naszego schroniska. obok mamy miejsce biwakowe, ognisko i ławy ze stołami drewnianymi.Schoronisko pierwsza klasa, trzeba zabrać śpiwory są koce. Są ładne prysznice i do dyspozycji mamy kuchnie.Zawał jestt prawdopodobnie nie duży więc powinniśmy szybko sobie poradzić z przeszkodą:))Mamy wszystkie zezwolenia potrzebne do tego typu prac:))Koszt noclegu to tylko 13 zł. W razie czego jezeli ktoś się uprze na namiot to też jest taka możliwość, rozbicia namiotu koło samej sztolni, którą będziemy kopać.Wszelkie info jest na foru, Oblicz.
leserek Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 na jaki czas planowany jest pobyt w zlotym? nie wiem jak zalatwiac wolne. ( czas potrzebny na exploracje + 1dzien na trzezwosc)
KudłatyHD Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 heheh, większośc myślę, że przyjedzie na wekend, ale spokojnie można zostać na dłużej, ja tam będe do czwartku.
leserek Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 no wiesz, jakbym znalazl zlota rude to na pewno nie wracam do roboty i mowie kierownikowi ze mi to lotto. i pare innych slow tez :)).cos sie wykombinuje, gorzej z panna, znow bedzie zgrzyt.haha ale ostatnio biore ja na coca-cole...i czekolade.
KudłatyHD Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 Zabieraj ją ze sobą panny będą ze sobą sie bawić heheh
leserek Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 hehe , wole jak sie panna ze mna bawi( np. w doktora), no ale jestem otwarty:) co brac oprocz wykrywki, aha no i na 2 miejscu panny. wywrotke, koparke, 20 kg trotylu, i co jeszcze?
KudłatyHD Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Weź łopate i wykrywke, będziemy przeszukiwać starą winiarnię, a raczej jej ruiny. Może coś trafimy fajnego. wq okolicy wapienników tez mozemy zobaczyć.
leserek Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 w mojej okolicy jest stara gorzelnia do przeszukania, onoc zalana, a w srodku wina w 3 dupy... i ruski granat niewybuch. a co do winiarni to wezme kielichy do wina, ale nie wiem do bialego czy czerwonego. sztucce ty znalazles to nie biore...pozdro
general1006 Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 witam Kudłaty to kiedy ta eksploracja tej sztolni?pozdr.
leserek Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 w mojej okolicy jest stara gorzelnia do przeszukania, onoc zalana, a w srodku wina w 3 dupy... i ruski granat niewybuch. a co do winiarni to wezme kielichy do wina, ale nie wiem do bialego czy czerwonego. sztucce ty znalazles to nie biore...pozdro
KudłatyHD Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Napisano 11 Lipiec 2005 Leserek coś Ci się posty skopiowały hehe.Nareszcie generał powróciłeś:))Tak jak ustalaliśmy 22lipca, chyba że wolicie inny termin??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.