Skocz do zawartości
  • 0

z onetu

KacperW.

Pytanie

Napisano
http://info.onet.pl/1110516,11,item.html

ale nie to jest najlepsze :]]]]]]]]]]] . Oto i jeden z komentarzy:

Skoro znajduje się pod chodnikiem to napewno nie jest to bomba lotnicza tylko mina. To właśnie miny umieszcza się pod ziemią. Umieszczenie tam bomby lotniczej nie miałoby sensu ponieważ taka bomba musi w coś walnąć żeby wybuchnąć. Prawdopodobnie jest to mina przeciwczołgowa zważywszy na jej ciężar. Z drugiej strony jednak umieszczenie jej pod chodnikiem sugerowałoby że jest to mina przeciwludzka. Myślę że śledztwo wykaże i dowiemy się co to jest.

~Mariolla, 2005-06-08 19:20 "

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No i naraziłem się.... Ktoś na tej stronie, do której link podałem (musi to być jeden z uczestników tego forum bo tylko tu jestem znany z takiego loginu) podpisał się jako ja i głupote palnął
eh:/
Napisano
nie musiałby bo na onecie każdy wymysla login jaki mu się podoba..
Ale nie przejmuję się, miny przeciwludzkie i bomby przeciwlotnicze są tego warte ;)))))
pozdrawiam
Napisano
http://info.onet.pl/1110516,11,item.html

ale nie to jest najlepsze :]]]]]]]]]]] . Oto i jeden z komentarzy:

Skoro znajduje się pod chodnikiem to napewno nie jest to bomba lotnicza tylko mina. To właśnie miny umieszcza się pod ziemią. Umieszczenie tam bomby lotniczej nie miałoby sensu ponieważ taka bomba musi w coś walnąć żeby wybuchnąć. Prawdopodobnie jest to mina przeciwczołgowa zważywszy na jej ciężar. Z drugiej strony jednak umieszczenie jej pod chodnikiem sugerowałoby że jest to mina przeciwludzka. Myślę że śledztwo wykaże i dowiemy się co to jest.

~Mariolla, 2005-06-08 19:20 "
Napisano
przeciwludzka :]]]]].... i dalej dyskusja na ten temat:

to jest raczej bomba przeciwlotnicza bo pewno sprawdzili
ja saperzy a nie wubychla bo moze to niewypal i znalazla sie pod chodnikiem moze dlatego ze jak budowali go mogli bomby nie zuwazyc!!

znawcy, od razu widać :]]
Napisano
O ja pierd*le bomba przeciwlotnicza, zaraz z krzesła spadne , ale kretyni, skad sie tacu biora.Ja rozumiem , ze mozna sie nie znac na wszystkim , a zwłaszcza czyms takim, ale bez przesady, przeciez to nawet logicznie ,yslac wiedziałby ze nie ma cze3gos takiego.
Bomby przeciwlotnicze i miny przeciwludzkie rulez hehehehe

pozdro pol
Napisano
no mina przeciwldzka, bomba przeciwlotnicza, hm? dawajcie dalej robi sie coraz brutalniej ! i tak oto kolejne supertajne bronie papcia hitlera wychodza na swiatlo dzienne !
Napisano
Znalazlem tam jeszcze jedno okreslenie mina przeciwlotnicza". Jak jakis samolot przelatywal nad chodnikiem, to buuum :)
Spoko, mozna sie nieznac, ale krzycza tam, jakby to byl zlot specjalistów.
I jeszcze jedno. Dla gazet, wszystko, co zostalo po IIWS, to niewybuchy i niewypaly i nie istnieje cos takiego jak nieuzyta amunicja i inne srodki destrukcji :/
Pozdro.
Napisano
Jak mina przeciwlotnicza nie wybuchła pod przelatującym samochodem, automatycznie stawała się miną:
- przeciwpancerną, jeżeli upodobała sobie pojazdy;
- przeciwludzką, jeżeli zdecydowała się na ludzi.
Widać ta mina jest niezdecydowana...
No chyba iż jest to rzeczywiście bomba przeciwlotnicza...poczekajmy na opinie ekspertów
;)

uśmiałem się do łez
pozdr.M.W.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie