Anielskooki Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 witamPoszukuję wszelkich mapek związanych z bitwą pod raszynem w 1809 roku.A jak już znajdę to zapraszam na wspólne wykopki.pozdrawiam Blitzkrieg
SZUKAM. Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 hej, gdzieś jakieś schematy mam. Pod Raszynem kiedyś chodziłem. Na tych hektarach gdzie w głębi jest cmentarz. Jadąc do Janek z prawej strony drogi. Do samej rzeczki. kilka kulek ołowianych jakaś boratynka.. grosz stasia. Na resztę brakło sił i chęci.
dominic Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 cze, jakies ogolne mapki mam ale teraz raczej wszystko zasiane:)jak by co to slyszalem ze nie tylko kulki sa:)poniewaz lubie to miejsce wiec z przyjemnoscia pojde pzdr
slw Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Powitać.Przypominam o:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=7700#7727Ja na swoje własne pytania tam zadane nadal nie znalazłem odp, ale w sumie to nie mam za bardzo kiedy szukać. Mapki są w książce którą tam wymieniłem - H.Kaszuba Dzieje Raszyna i Falent", może ją znajdziecie w bibliotece w R.? Mam xera, jak znajdę to dam na skaner.Tyle na razie. Napiszcie czy coś wyszło. Choć to fakt że pora teraz fatalna, dużo obsianego...pzdr,slw
slw Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Pamiątka po jednym z największych bohaterów tej bitwy
slw Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Niestety jak to częst bywa z napisami na pomnikach toszkę nie tak to było. Pułkownik Godebski, wielokrotnie ranny, mimo dogasającej bitwy poprowadził swoich ludzi do ataku na magazyn w Puchałach. Najpierw padł pod nim koń, potem został kolejny raz, tym razem śmiertelnie, ranny. Podkomendni ewakuowali umierającego dowódcę w to miejsce, skąd miał być przewieziony do W-wy. W czasie transportu zmarł.To między innymi dzięki jego postawie w czasie bitwy w okolicach Falent, zawdzięczamy taki wynik starcia.
slw Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Stąd podobno dowodził Poniatowski.Wstyd powiedzieć, ale po prostu przegapiłem :(http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=182http://napoleon.gery.pl/gry/raszyn2005.phpBlitzkrieg, odezwę się.Ale dziś o 16 kukurydza to miała góra 30 cm :)pzdr
slw Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Sorki za WIELKĄ ! zwłokę ale tak niestety to czasem bywa. Musiałem doprowadzić te skany do strasznego stanu, żeby się tu zmieściły.Blitzkrieg, wyślę Ci na maila, daj znać czy doszły.pzdra kukurydza chyba już zebrana.... teraz tam nie jeżdżę :(
slw Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 i drugie.Koniec, reszta się nie nadaje do pokazywania po takim zmn.
piecia Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Witam.Codziennie śmigam do pracy w jankach i przejezdżam przez Raszyn i ostatnio mam ochote połazić po tych polach.Kukurydza skoszon czekam kiedy zaorają bo jest tak sucho że saperki nie wbić.Pozdrawiam
Anielskooki Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 witamSlawros i Piecia odezwijcie się na maila tata_mikolaja@op.pl albo GG8511744.Może wyskoczymy razem przekopać Raszyn.Pilnie zapraszam.Anielskooki/Blitzkrieg
piecia Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 Chciałem w ten weekend ale wyjezdzam do rodziny.Jak wróce to odezwe się na maila i ustawimy na którys dzień.Pozdrawiam.
slw Napisano 15 Wrzesień 2005 Napisano 15 Wrzesień 2005 sorki, ale jak na złość to samo :(.Jak coś się zmieni to krzyknępzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.