general1006 Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 witam Czy ktos może mi powiedzieć co to za emblemat i kto go nosił? foto 1
general1006 Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 foto 2 tył emblematu. Na focie widoczne uszka jak przy guzikach więc mógł być przyszyty do czegoś. Jak widać brakuje kilku drobiazgów - kawałka sztandaru i liscia dębu. Domyślam się, że jest to coś Pruskiego, ale czy napewno?
pol Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 A czy u góry nad kula nie ma miejsca, po odłamianiu??? Bo jeśli tak to może to coś związanego na z symboliką grantu pruskiegopozdro pol
general1006 Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Napisano 1 Czerwiec 2005 pol sprawdzę dokładnie i dam Ci jutro znać
general1006 Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Napisano 2 Czerwiec 2005 Witam Obejrzałem wczoraj dokładnie emblemat i stwierdzam, że niczego nie było nad kulą. Jeszcze jedno nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale przy sztandarach są inaczej wiązane sznury, a przy kuli z jednej strony są liście dębu, a z drugiej liście laurowe. Czekam na wasze sugestie.
Pytanie
general1006
witam
Czy ktos może mi powiedzieć co to za emblemat i kto go nosił?
foto 1
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.