Skocz do zawartości

Help!!!

Gość MAB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę (nie ja już błagam o pomoc).
Od jakiegoś czasu staram się zdobyć informacje o walkach w pobliżu mojej miejscowości (Ożarów Mazowiecki, Błonie, Pruszków, Niepokalanów, Ołtarzew).
Jak dotąd zdobyłem parę mapek i trochę opisów, ale są one zbyt ogólne aby dokładnie ustalić miejsce zdarzeń.
Wspominam o tym ponieważ ostatnio czytałem bardzo ciekawą informacje o walce polskiego pociągu pancernego nr 12 na linii Sochaczew-Warszawa.
To bardzo cenna dla mnie wiadomość ponieważ być może odnalazłem właśnie te ślady.
Dlatego jeśli ktoś, ktokolwiek ma jakieś informacje (tekst, mapy, plany, relacje)lub zna kogoś kto brał udział w walkach w tamtym okresie w moich okolicach lub też stanowił załogę pociągu pancernego pod dowództwem kpt. Kazimierza Majewskiego bardzo proszony jest o pomoc.

A to ciekawe bywam w tamtych okolicach trzy razy do roku i też z chęcią dowiedziałbym się czegoś ciekawego ...

• 7 months later...
hejka. ja jestem z tych samych okolic, dokladnie z pruszkowa, czesta latam z wykrywaczem po pobliskich lasach i powiem ci ze jest tam kilka miejsc , w ktorych mozna co nie co znalesc. niestety o tym pociagu tez nie mam za wiele informacji natomiast mam jakies mapki z walkami w okolicack ozarowa :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie