Skocz do zawartości

Legalny mauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Słyszałem o mauzerze w dobrym stanie , czy jeśli go pozyskam i póżniej zgłosze na policje to go mi zalegalizują (posiadam pozwolenie na broń myśliwską) lub jako przewiercony na ściane
co robić

Witam, jeśli ,mogę radzić -przed nabyciem - na piśmie do KGP właściwej o interpretacje - konkretny stan faktyczny, przy czym:
a) Sprzedawca - domyślam sie nie ma pozwolenia - będzie miał poważne problemy , a takie wsytapienie na pewno zaintersuje odnośną władzę!
b) Nie nabywać, nie brać nawet do ręki (serio :() przed momentem uzyskania pozwolenia albo potwierdzenia, że to nie jest broń.
c) pozwolenie myśliwskie nie chroni niestety:(
Przepisy są śliskie niestey przed nabyciem należy mieć albo pozwolenie albo pewność, że to już nie jest broń. Posiadanie broni bez pozwolenia nawet przez 5 sekund i nawet w celu przetopienia jej na gustowne wizytowniki jest przestępstwem a jak dojdzie kumulacja z nabyciem może być przykro. Podsumowując nabyć tylko albo z zezwoleniem na posiadanie takiego egzemplarza albo z zaświadczeniem wystawionym sprzedawcy przez właciwy organ,ze to już nie jest broń bo została trwale i zgdnie z przepisami i przez właściwy zakład dostatecznie zmaskarowana. Nie jestem pewien też czy nabycie takie nie jest możliwe tylko od autoryzowaego sprzedawcy zdekowanych pukawek:)
to tyle z tego co mi wiadomo:)
pozdrawiam
Jeager

Poważnie, wyjmij go z drewna, wrzuć w szczelny pojemnik z ropą, zamuruj w posadzce i czekaj aż prawo" stanie się ludzkie.

Mausa pod pozwolenie na broń myśliwską owszem możesz posiadać, pod warunkiem, że jest on z legalnego źródła.
Swoją drogą.Ciekawe skąd komendanci czy sędziowie mają takie piękne kolecje? Bo na pewno nie legalnie. Ponieważ ta broń, została zarekwirowana ludziom, którzy ją posiadali nielegalnie. Co najlepsze ta broń powinna wg prawa" być zniszczona.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie