Skocz do zawartości

Oflag II d (borne sulinowo)

mmsim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
byłem, widziałem, ale nie kopałem bo wuja jest tam nadleśniczym i tak pozatym również zbiera wszystkie informacje na ten temat,a ma ich sporo.
Napisano
też byłem widziałem i nie kopałem ale mam ok 20 nieśmiertelników(połówek) offlag IIE co ciekawe znalezionych za kłominem czyli calkiem niedaleko, wszystkie były w jednym miejscu(dołku). na terenie obozu rośnie jabłoń i na jesień ma bardzo smaczne jabłka ,sprawdzone
Napisano
witam
ja szukam informacji na temat prac archeologicznych jakie tam byly prowadzone bodajże dwa lata temu. jeśli macie coś na ten temat to bardzo bym prosił..

pozdr
Napisano
My tam byliśmy. Zadko, ale trafiały się guziki, w ruinach 4 nieśmiertelniki - całe, manierki, menażki...
Teren już przechodzony, ale zawsze można coś trafić, jak się ma farta
Napisano
WITAM
OCZYWISCIE OBÓZ NIEJEST W SAMYM GROSS BORN TYLKO KILKA KM PRZED,JA BYŁEM TAM TURYSTYCZNIE ALE TEREN WYDAJE SIE BYĆ TAK POTĘŻNY ŻE NIEJEST MOŻLIWY DO PRZEKOPANIA,WIDOCZNE ZARYSY BARKÓW._pOZDRAWIAM
Napisano

Ten sam śmietnik
Fotka była w NOWYCH FANTACH, zaraz po wykopaniu...
teraz podczyszczony.
STALAG 302
8988

Czy możliwe jest ustalenie, do kogo należały?
pozdr

Napisano
dzięki za zdjęcia blaszek,wd relacji znajomych czasem trafija się tez polskie blaszki i ciekawe odznaki.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie