aaaa.gggg Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 Witam.Wiem że jest Pan nietuzinkowym znawcą historii i mam ogromną prośbę...Nie wiem czy w ogóle możliwą do spełnienia.Chodzi mi mianowicie o ersatz bataliony" itp. które pod koniec 1945 r. przybyły w woj.radomskie i kieleckie w ramach uzupełnień.Np. do 291 DP,88 DP,72 DP,17 DP,214 DP,16 Dpanc,17 Dpanc,20 Dgren Panc,68 DP,Grupa Bojowa 10.Dgren Panc. itp...Wiem Np. że 29 XI w rejon Ostrowca przybył Schw.Panz.Abt.501 aż z Norwegii!!Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki i bardzo często trafiamy na Ersatz Bataliony" które teoretycznie nie powinny tam być.Czy jest w ogóle możliwe ustalenie jakie zapasowe bataliony,pułki łatały dziury" w/w jednostkach...???Serdecznie pozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Zwierzu nie zaczynaj! Nie jest to możliwe :) Kolesie z blaszkami Ersatz Batallionów pchani byli tam ,gdzie były dziury i przyporządkowanie ich do konkretnej dywizji (lub nawet pułku czy batalionu!) nie jest możliwe! To by było za piekne :)bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Zwierzu :) Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki" - ogłaszam publicznie ,że nie zbieram żadnych nieśmiertelników i wolę od nich fajną łuskę lub monetkę! Nie wiem jak Martino z Piekarzem i Frankiem ale ja napewno NIE ZBIERAM NIEŚMIERTELNIKÓW! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaaa.gggg Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 To fajnie Bjar.Myśle więc że mi je opchniesz?????????Teraz jestem raczej pewien!!To ile chcesz??Oj...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Oj ,jak sie trafiły to przecież nie wyrzucę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 9 Czerwiec 2005 Share Napisano 9 Czerwiec 2005 Zwierzu nie chce zebys je wyrzucił Bjar on je chce kupic:)więc jeśli nie zbierasz nic nie leży na przeszkodzie byś je mu s...... nie no nie mówie bo powiesz mi cos niemiłego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.