aaaa.gggg Napisano 25 Maj 2005 Autor Napisano 25 Maj 2005 Witam.Wiem że jest Pan nietuzinkowym znawcą historii i mam ogromną prośbę...Nie wiem czy w ogóle możliwą do spełnienia.Chodzi mi mianowicie o ersatz bataliony" itp. które pod koniec 1945 r. przybyły w woj.radomskie i kieleckie w ramach uzupełnień.Np. do 291 DP,88 DP,72 DP,17 DP,214 DP,16 Dpanc,17 Dpanc,20 Dgren Panc,68 DP,Grupa Bojowa 10.Dgren Panc. itp...Wiem Np. że 29 XI w rejon Ostrowca przybył Schw.Panz.Abt.501 aż z Norwegii!!Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki i bardzo często trafiamy na Ersatz Bataliony" które teoretycznie nie powinny tam być.Czy jest w ogóle możliwe ustalenie jakie zapasowe bataliony,pułki łatały dziury" w/w jednostkach...???Serdecznie pozdrawiamZwierz
bjar_1 Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Zwierzu nie zaczynaj! Nie jest to możliwe :) Kolesie z blaszkami Ersatz Batallionów pchani byli tam ,gdzie były dziury i przyporządkowanie ich do konkretnej dywizji (lub nawet pułku czy batalionu!) nie jest możliwe! To by było za piekne :)bjar_1
bjar_1 Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Zwierzu :) Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki" - ogłaszam publicznie ,że nie zbieram żadnych nieśmiertelników i wolę od nich fajną łuskę lub monetkę! Nie wiem jak Martino z Piekarzem i Frankiem ale ja napewno NIE ZBIERAM NIEŚMIERTELNIKÓW! :)
aaaa.gggg Napisano 25 Maj 2005 Autor Napisano 25 Maj 2005 To fajnie Bjar.Myśle więc że mi je opchniesz?????????Teraz jestem raczej pewien!!To ile chcesz??Oj...Pozdro
sajmon18 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Zwierzu nie chce zebys je wyrzucił Bjar on je chce kupic:)więc jeśli nie zbierasz nic nie leży na przeszkodzie byś je mu s...... nie no nie mówie bo powiesz mi cos niemiłego:D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.