Skocz do zawartości

PYTANIE DO DUNCANA?.

aaaa.gggg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Wiem że jest Pan nietuzinkowym znawcą historii i mam ogromną prośbę...Nie wiem czy w ogóle możliwą do spełnienia.Chodzi mi mianowicie o ersatz bataliony" itp. które pod koniec 1945 r. przybyły w woj.radomskie i kieleckie w ramach uzupełnień.Np. do 291 DP,88 DP,72 DP,17 DP,214 DP,16 Dpanc,17 Dpanc,20 Dgren Panc,68 DP,Grupa Bojowa 10.Dgren Panc. itp...Wiem Np. że 29 XI w rejon Ostrowca przybył Schw.Panz.Abt.501 aż z Norwegii!!Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki i bardzo często trafiamy na Ersatz Bataliony" które teoretycznie nie powinny tam być.Czy jest w ogóle możliwe ustalenie jakie zapasowe bataliony,pułki łatały dziury" w/w jednostkach...???
Serdecznie pozdrawiam
Zwierz

Zwierzu nie zaczynaj! Nie jest to możliwe :) Kolesie z blaszkami Ersatz Batallionów pchani byli tam ,gdzie były dziury i przyporządkowanie ich do konkretnej dywizji (lub nawet pułku czy batalionu!) nie jest możliwe! To by było za piekne :)

bjar_1

Zwierzu :) Ja wraz z moją ekipą zbieramy nieśmiertelniki" - ogłaszam publicznie ,że nie zbieram żadnych nieśmiertelników i wolę od nich fajną łuskę lub monetkę! Nie wiem jak Martino z Piekarzem i Frankiem ale ja napewno NIE ZBIERAM NIEŚMIERTELNIKÓW! :)

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie