abunai Napisano 21 Maj 2005 Autor Napisano 21 Maj 2005 Witam serdecznie! Czy ktoś zna miejsca walk lub potyczek z okresu I i II WW na obszarze trójkąta Żukowo, Kolbudy, Skrzeszewo w okolicach Gdańska? Mam zamiar tam trochę popiszczeć swoją wykrywką, zwłaszcza, iż ugadałem się z lesniczym. Będę wdzięczny za wskazówki! Pozdrawiam.
Asael Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Wrrr... To moje tereny, wara od nich! ;) Tak na serio, to okolica jest raczej pustynna, ale czasami uda się coś tam znaleźć, np. podczas ostatniego wypadu a Otomino" wyskoczyło mi sporo polskich łusek od mausera.
abunai Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 No proszę! A już myślałem, że jestem sam i jedyny nawiedzony! Witam serdecznie kolegę! Jestem w trakcie grzebania w histori terenu oraz zbieraniu danych od kogo się da! Jeśli będę wiedział cos konkretnego o jakims miejscu to może wybierzemy się tam razem? Pozdrawiam.
Asael Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Nie mam nic przeciwko wspólnemu wypadowi. Można by wyskoczyć gdzieś w ten weekend, jeśli oczywiście Tobie pasuje i o ile masz jakieś namiary. Zawsze można też iść gdzieś w ciemno, coś na pewno się trafi :] I jakby co, to jestem niepełnoletni :)PS. W Skrzeszewie Żukowskim i Borkowie na początku września działali partyzanci z „Grunwaldu”, lecz zostali szybko wyłapani. A nuż coś po nich zostało...
abunai Napisano 23 Maj 2005 Autor Napisano 23 Maj 2005 No pare dziur widziałem ale podobno ostro spenetrowane! Co do wypadu to owszem, ale napewno nie w ciągu dwóch najbliższych weekendów! Wyjeżdżam i wrócę ok. 07.06. to wtedy wrócimy do tematu! Kompa mam non stop tak że rozmawiać możemy! Pozdrawiam.
Mały X Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 nom jest jedna bardzo fajna miejscowka tyle ze tam w sumie złom lerzy ,, to jest durzo brzydkich zeczy ale ogulnie jest git jak by co to na priwie to ci podam gdzie i jak pozdro
abunai Napisano 8 Czerwiec 2005 Autor Napisano 8 Czerwiec 2005 No witam! Co rozumiesz przez złom? I co to sa brzydkie rzeczy? Uogólnij trochę to byc moze zagęścimy temat. Pozdrawiam A.
sayonara Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Witam wszystkich władców piszczałek!!! Nie przypuszcałem, że jest tak dużo wielbicieli okołokolbudzkich lasów. Aż dziw, że się do tej pory nie spotkaliśmy nad jakimś dołkiem :-)Pozdrawiam.
abunai Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 Nic straconego sayonara! Można to naprawić! Pozdrawiam A.
zawic Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 zapraszam na poszukiwania na głogowskich błoniach dużo militariuw kontakt zawic2005@interia.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.