mietek Napisano 19 Maj 2005 Autor Napisano 19 Maj 2005 Prowadzilismy z Bolasem rozmowe na temat pomaranczowych ciapek na tornistrze.Jeden (ten obok) jest aktualnie na allegro.Zas ja widzialem identycznie pomazany (ale z usunieta juz farba) we Lwowie, z reszta potem tez byl na allegro jakies 2 lata temu.Moje pytanie brzmi, czy ktos sie spotkal juz z takimi pomazanymi tornistrami?Moja koncepcja, ale niczym nie poparta, jest, iz moga byc to jakies sztuki kasowane z magazynow wojskowych (ale kiedy i gdzie?)Bolas zas uwaza to za zrobione przez harcerzy.
bulldozer Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Witam, parę lat temu widziałem taki wynalazek na Kole, ale był pomazany biała farbą. Plamy były dosyć symetryczne na całym plecaku i pasach.Nic więcej na ten temat nie wiem, ale jakby co ....pzdr bulldozer
Brat Pit Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Witam.W latach mej młodości (lata 80-te) dość często się spotykałem z tak pomalowanymi plecakami - spowodowane to było przymusem ucywilnienia" wojskowego przedmiotu.Kolory były dowolne, lecz miejsce nałożenia prawie zawsze te same - klapa, lub klapa i okolice.Niszczenie plecaków odbywało się najczęściej przez przecięcie fragnentu plecaka w całej wiązce, lub pomazanie czerwoną (prawie zawsze) olejną (zawsze) farbą boku wiązki plecaków.pozdrawiam - Piotr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.