Skocz do zawartości

browing 12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Super, wlasne tego mi bylo trzeba aby wiedziec, czy przezbrajano shermany czy nie :). Rozumiem, iz jest to standard na amerykanska amunicje 12,7? Byly jakies luski w okolicy? Jakiej produkcji?
Napisano
a ja uważam ze tego rodzaju znaleziska powinny lądowac w muzeum np MOB Skarżysko. na szczescie nie wszyscy są takiego zdania jak stedke - prywata prywata prywata!!!
Napisano
Czyli potwierdzone, iz zostaly km amerykanskie, nie bylem pewien, bo czesc samolotow przezbrojono na km i dzialka prod ZSRR. Fotke z Browningiem widzialem tylko na halftracku, ale to bylo gdzies w glebi ZSRR wiec nie wiedzialem czy dotrwaly tak dlugo zeby dojechac do nas.
Dzieki za informacje.

W muzeum to wyladuje na kolejnej kupie zlomu....
Napisano
tym sposoben uznacie za usprawiedliwione kradzierze zabytków? no przeciez tylko by sie zniszczyły bo konserwator nie ma kasy i ma w zasadzie wszystko w 4literach , lepiej zeby sobie stały w prywatnych mieszkaniach. O!! a najlepiej sprzedamy je do niemiec!!! niemny maja kase i ładnie wszystko odremontuja i sie nic nie zmarnuje tak jak w Polszcze.
Napisano
Przepraszam, czy ja cos takiego napisalem?

Po za tym dlaczego akurat do Niemiec? Wszystko jedno gdzie, byle by bylo odremontowane i udostepnione. Jest mi absolutnie wszystko jedno gdzie bede mogl zobaczyc odremontowane, a najlepiej jezdzace (w przypadko wozow) zabytki, nie zas kupe zardzewialego zelaztwa.
Napisano
O moze tutaj by sie ladnie nadawal:
http://www.odkrywca-online.com/galerie/muz_orla/07070007.jpg
albo tutaj:
http://www.odkrywca-online.com/galerie/muz_orla/07070020.jpg

Takiej opieki to pewnie nigdzie indziej by nie znalazl.
Napisano
do mietek. pod kurowem lezy cobra szukalismy jej z vonadamskim. napewno jest silnik i smigło. jak by sie zalazło bron lub łuski to bysmy mogli sprawdzic co mieli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie