wachmistrz Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Czy byłby ktoś chętny w najbliższym tygodniu lub w weekend do pomocy w akcji sprzątania zabytków ze śmieci na Westerplatte? Do sprzątnięcia jest Wartownia Nr 3 (kabiny bojowe), suterena koszar, placówka Fort" (z zewnątrz) i okolice placówek Wał" oraz Tor". Robota na kilka godzin, może mniej, jeśli będzie więcej osób. Przy okazji można się spotkać i po wykonanej akcji wspólnie pogadać. Kontakt także na: elektrownia@westerplatte.com.pl Pozdrawiam. wachmistrz
jaca2003 Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 wachmistrzu .A coś bliżej?Jakiś termin coby można było się przymierzyć?Pozdrawiam
wachmistrz Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Termin wedle uznania, czyli tak żeby pasował większej liczbie osób. Ja osobiście nie widzę problemu, by akcję rozpocząć dowolnego dnia, tak więc może być kilka grup. Pozdrawiam. wachmistrz
VOO1 Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Witam ...oczywiścię piszę się na to proszę tylko jakiś konkretny termin a postaram się dostosować bo muszę dojechać 100 km :)pozdr VOO1
Rafal68 Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Witam !Szczytna idea Wachmistrzu, chętnie się przyłączę do akcji ale jeśli można to w sobotę bądź niedzielę. W tygodniu niestety nie mam jak urwać trochę czasu. PozdrawiamRafał
jaca2003 Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Wachmistrzu jako główny mieszający ustal termin.Tak bedzie łatwiej a i my chętni tak pomieszamy aby być.Pozdrawiam
wachmistrz Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Dziś byłem na miejscu: Po wielu miesiącach działań udało się przymusić właściwe służby by wysprzątały zabytki. Tak więc suterena koszar czysta (mniej więcej...), kabiny bojowe Wartowni Nr 3 czyste, Fort z zewnątrz wysprzątany. Oczywiście w takich miejscach jak placówka Wał, czy Tor śmieci były nadal, więc wysprzątałem sam. Za jakiś czas znów trzeba tam będzie zajrzeć. Rzecz jasna wszystkie te działania są działaniami doraźnymi, bo uświadomione" patriotycznie i z dużą kulturą osobistą nasze polskie społeczeństwo już wkrótce będzie dalej wykorzystywać zabytki na Wtte jako zsypy na śmieci i dalej będą walić kupy po ich zakamarkach. Standart, który może się zmieni kiedy pojawią się o tych zabytkach stosowne informacje. A nie pojawią się szybko, bo teren jest niezabezpieczony i każdy metalowy element może się przydać złomiarzom...Tak więc roboty w tej chwili dużo nie ma. I skoro już się tak wstępnie poumawialiśmy to ja Szanownych Forumowiczów zapraszam np. w tą niedzielę na Westerplatte. Będę kursował drezynami po Westerplatte na Dydaktyczno-Edukacyjnej Trasie Kolei Drezynowej, dla Forumowiczów ulgi w przejazdach, no i oczywiście możliwość zdobycia prawa jazdy na drezynę ręczną :) Jednocześnie możemy się umówić na oprowadzanie po Westerplatte. Z miłą chęcią poświęcę 2-3 h na oprowadzanie po zakamarkach półwyspu i opowiadanie o dziejach tego miejsca każdemu kto byłby tym zainteresowany.
wachmistrz Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 Witam. Drezyn w ten weekend nie będzie niestety na W-tte. Będą zarabiać na rekonstrukcję przedwojennej drezyny pancernej Tatra T18 pod Gdańskiem. Jeśli ktoś planował przyjazd na Wtte ze względu na drezyny - przepraszam za kłopot. Pozdrawiam. wachmistrz
wachmistrz Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 Aktualizacja: koszary znów zaśmiecone: puszki po piwie itd. Ot, taka polska mentalność. Jak leży kupka gruzów, to znaczy że pewnie wysypisko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.