Gość Napisano 23 Luty 2003 Napisano 23 Luty 2003 CZESC..jutro zamówie chyba sobie Smętka(chyba ze poradzicie cos innego w tej cenie oprócz CYKLOPA)i chciałbym dowiedziec sie na jaką cewke sie zdecydowac??? głownie będe szukał militariów ale monetami tez nie pogardze...Słyszałem co prawda ze hs3 do monet sie nie nadaje ,ale widziałem co mój znajomy tym sprzętem wykopal a jezdzi tylko na monety:min.boratynke na głębokosci 30 cm!! i wiele,wiele innych monet ok 100szt.guziki,krzyzyki i inne drobiazgi-więc juz sam nie wiem jak jest z tym hs3 jesli chodzi o drobiazgi, na militaria podobno jest super,ale prosze o wasze opinie-JAKA CEWKA sMĘTKOWSKIEGO JEST NAJBARDZIEJ UNIWERSALNA???CZESC...
nikt Napisano 23 Luty 2003 Napisano 23 Luty 2003 A czemu nie Cyklopa? ( nie żebym namawiał ale ciekaw jestem co go dyskwalifikuje?)
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Napisano 1 Marzec 2003 Chociarz by dlatego ze produkcja zostala wstrzymana,moze ktos mi cos w koncu odpowie????
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Napisano 1 Marzec 2003 No z tą boratynką to przesadzasz--góra 6 cm i w dodatku na monetach chodzisz jak żółw--bo musisz, sprzęt za tą cenę jest super na militaria 1 klasa-- jeśli mogę doradzić to ani sę nie zastanawiaj tylko kupuj--cewka 30--a na monety weż 20--będziesz zadowolony. pozdrawiam
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Napisano 1 Marzec 2003 dZIEKI ZA ODPOWIEDZ,JUZ ZAMÓWILEM ,OBAWIAM SIE JEDNAK ZE BEDE DLUGO CZEKAL,CHOC PRODUCENT POWIEDZIAL ZE GORA TRZY TYGODNIE (przepraszam za duze litery) prosze o podanie jeszcze jak z cewką 20 cm szuka sie monetek,o ile lepiej lapie je od cewki 30 cm na odpowiedzi bardzo mi zalezy bo jeszcze moze zamówie drógą cewke....czesc
Gość Napisano 1 Marzec 2003 Napisano 1 Marzec 2003 Na cewce 20 możeszszybciej chodzić--a 30 na militaria-
Gość Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 Dzięki za odpowiedzi,ale chodzi mi o to czy na cewce 20cm,zwiększa sie zasiąg dla monet,jesli tak to o ile?????I jesli mozesz podaj mi jakies parametry z własnego doswiadczenia,co i na jakiej głęgokosci znalazłes np.na cewce 20cm i 30 cm..czec
Gość Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 głębokości nigdy nie wiesz--mała cewka jest lepsza na monety max. zasięg dla monet 15 cm a 30 łapie hełm na 80 cm-sam wykopałem- oczywiście ze słuchawkami
Gość Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 Dzięki Hilza za odpowiedzi...ale myślalem,ze hełm bierze z metra cewka 30cm. No trudno,jedni mowią tak inni inaczej,jak kupie bo juz zamowilem przekonam sie sam czesc..
mab1978 Napisano 2 Marzec 2003 Napisano 2 Marzec 2003 Wszystko zależy od gleby i ułożenia przedmiotu. Ja byłem świadkiem wyciągnięcia hełmu z głębokości około 1,20m. Oczywiście cewką 30. Na militarkę smętek z 30-tką to odkurzacz. Szczerze polecam.
Gość Napisano 10 Marzec 2003 Napisano 10 Marzec 2003 odlamek wielkości dłoni gruby na ok 1cm, kopałem z ok 80 cm, gleba piaszczysta sucha... zgniecione wiadro wyciagnąłem z ok ponad 1 metra... Hs3 z 30 sonda polecam na wieksze przedmioty, monetki raczejprzepuszcza"
Gość Napisano 18 Marzec 2003 Napisano 18 Marzec 2003 przepraszam a czy może ktoś ma zdjęcie tego hs3 i dane bo się wacham miedzy el2 loctansa .dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.