Gość Napisano 22 Luty 2003 Napisano 22 Luty 2003 Czesc w poniedziałek mam zamiar zamowic wykrywacz HS3 z sondą 30,ale chciałbym uzyskac jeszcze pare informacji:co to dokładnie znaczy praca statyczna i dymamiczna-i co oznacza to w praktyce.P.S a jesli ktos posiada hs3 30 cm to niech moze poda jakies osiągi z własnego doswiadczenia (w gruncie)za wszelkie odpowiedzi będe bardzo wdzięczny i z góry dziękuje....
proscan Napisano 22 Luty 2003 Napisano 22 Luty 2003 Szczegolowe wytłumaczenie znajdzisz na mojej stronie (proscan - w dziale linki). Tutaj powiem tylko ze praca dynamiczna" (niezbyt precyzyjnie tłumaczone z angielskego motion" czyli ruch) oznacza ze trzeba machać sondą, bo jak sie ją zatrzyma, to wykrywacz nie będzie reagował na metal.Tryb ten wprowadzono w dwóch celach: dla wygody uzytkownika i w celu eliminacji wpływu gruntu. Po szczególy zapraszam na moją stronę.Osobiście nie znam polskiego wykrywacza (zastrzegam ze nie mialem rekach wszystkich polskich wykrywaczy) ktory miałby tzw. prawdziwy" tryb dynamiczny. W wiekszości są to protezy polegające na odcinaniu składowej stałej sygnału lub układy samozerujące.Piotr
Gość Napisano 24 Luty 2003 Napisano 24 Luty 2003 Przypomniało mi się, jak kiedyś złożyłem jednego - jak dawałem go na metal, to tracił czułość i zasięg mu spadał do zera ;-)).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.