Skocz do zawartości

Zlot poszukiwaczy w Mirowie bez wykrywek!?

idiota

Rekomendowane odpowiedzi

Wladze namieszaly i przez to na pewnym forum ukazala sie taka oto informacja:
Podczas III Jurajskich Spotkan Poszukiwaczy MIROW 2005 nie bedzie mozna prowadzic poszukiwan z wykorzystaniem wykrywaczy metali, poniewaz jest to niezgodne z polskim prawem."

Czy to nie jest oszolomstwo wladz?

no tao jak tem czegos szukac??na węch??
UWAGA !!!

Z uwagi na fakt, że eksploracja i prowadzenie poszukiwań przy użyciu m.in. wykrywaczy metali jest zakazana polskim prawem podczas III Jurajskich Spotkań Poszukiwaczy zabrania się uczestnikom używania ww. sprzętu.

Wszyscy uczestnicy III Jurajskich Spotkań Poszukiwaczy będą zobowiązani do wypełnienia i podpisania oświadczenia o następującej treści:

Ja niżej podpisany .................... (imię i nazwisko) oświadczam, że jako uczestnik III Jurajskich Spotkań Poszukiwaczy, nie będę prowadził eksploracji przy użyciu sprzętu elektronicznego bez stosownego zezwolenia.

.............................
(podpis)

Witam.
Nie popadajcie w panikę. Chodzi o to, żeby żaden z uczestników nie wpadł na pomysł łażenia z piszczałką np. po zamku albo na podzamczu. Pozwolenie będzie na szukanie wykrywką w wyznaczonym terenie - tam gdzie będzie konkurs. Jest to jakby nie patrzeć zlot a nie pokątne spotkanie wykopkowiczów i wszelkie sprawy formalne muszą być uregulowane żeby nie było jakichś ewentualnych nieprzyjemności ze strony różnych służb.
Pozdrawiam
Kopi

• 3 weeks later...
Nie przypominam sobie,żeby ktoś prezentował wykrywki na meteoryty.Co było ciekawego ? Było wielu ciekawych ludzi z którymi można było pogadać.Były różnego rodzaju konkursy z nagrodami - sam wygrałem wykrywkę hehehe,padło na mnie w losowaniu...Szerszy opis zlotu znajdziesz na Obliczach Historii -III Jurajskie Spodkanie Poszukiwaczy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie