Skocz do zawartości

Czy Telewizja kłamie ?!

Gość NeuKotho

Rekomendowane odpowiedzi

W dzisiejszym (21.02.03) Teleekspresie podano informację za wrocławskimi Faktami" (reportaż P.Macieja Maciejewskiego)o odkryciu w walimskich sztolniach nieznanych części podziemi. Na filmie pokazano, jak po wprowadzeniu kamery do jednego z czterech pionowych przewodów umieszczonych w stropie (grubość stropu 4 m), ukazał się nieznany dotąd fragment chodnika z pozostałosciami obudowy i starą łopatą. W komentarzu, jak zwykle w takich okolicznościach, dało się wyczuć nutkę sensacji na miarę niemalże światową.
Zorientowani napewno zauważyli, że cała akcja" rozgrywała się w wartowni (sztolnia nr I), a sensacja "ta okraszona paleniem w przewodach chusteczek higienicznych (fascynujące efekty dźwiękowe) znana jest chociażby wszystkim turystom odwiedzającym tą częśc kompleksu RIESE" od niemała dwóch lat (...jeżeli się mylę, to proszę o korektę).
Tu nasuwa się pytanie. Po jakie licho, w jakim celu ubiera się w nowe ciuchy " stare i wiadome fakty ???
Pozdrawiam Wszystkich.

Witam,

jedyne co mi przychodzi na myśl (a propo czemu ta sensacja wypłynnela teraz ) to dzialanie mające na celu zwiększenie liczby turystów odwiedzających system ... w końcu to taka sensacja :):):)

Witam

Owszem sensacyjne odkrycia maja glownie na celu sciagniecie turystow i zwiekszenie ruchu w regionie. Wedlug mnie dobrze ze tego typu obiekty maja mozliwosc przedstawienia w TV informacji o sobie. Nie mozemy miec pretensji ze pokazali rzecz ogolnie nam znana, przeciez nic innego sensacyjnego nie maja gdyz. dyr. R. nie wyraza zgody na prace w obrebie kompleksu - a szkoda. W okolicach Rzeczki jest kilka bardzo ciekawych miejsc ktorym mozna poswiecic wiecej uwagi.
Osobiscie jestem pod wrazeniem tej reklamy (pomimo ze przegieli z ta sensacja :)).

Pozdrawiam cala ekipe Rzeczki.

kruku GG566056

Witam!!!

Informacja taka byla rowniez w kurierze lubelskim dzisiaj w telewizji. Widzialem jak kolesie wkladali mikrokamere w rure i nad stropem pokazywana byla wolna przestrzen. Co mnie sie spodobalo byl tam fant w postaci ŁOPATY:D

Z powazaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie