Gość Napisano 21 Luty 2003 Share Napisano 21 Luty 2003 W dzisiejszym (21.02.03) Teleekspresie podano informację za wrocławskimi Faktami" (reportaż P.Macieja Maciejewskiego)o odkryciu w walimskich sztolniach nieznanych części podziemi. Na filmie pokazano, jak po wprowadzeniu kamery do jednego z czterech pionowych przewodów umieszczonych w stropie (grubość stropu 4 m), ukazał się nieznany dotąd fragment chodnika z pozostałosciami obudowy i starą łopatą. W komentarzu, jak zwykle w takich okolicznościach, dało się wyczuć nutkę sensacji na miarę niemalże światową.Zorientowani napewno zauważyli, że cała akcja" rozgrywała się w wartowni (sztolnia nr I), a sensacja "ta okraszona paleniem w przewodach chusteczek higienicznych (fascynujące efekty dźwiękowe) znana jest chociażby wszystkim turystom odwiedzającym tą częśc kompleksu RIESE" od niemała dwóch lat (...jeżeli się mylę, to proszę o korektę).Tu nasuwa się pytanie. Po jakie licho, w jakim celu ubiera się w nowe ciuchy " stare i wiadome fakty ???Pozdrawiam Wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Luty 2003 Share Napisano 21 Luty 2003 Witam,jedyne co mi przychodzi na myśl (a propo czemu ta sensacja wypłynnela teraz ) to dzialanie mające na celu zwiększenie liczby turystów odwiedzających system ... w końcu to taka sensacja :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruku Napisano 21 Luty 2003 Share Napisano 21 Luty 2003 WitamOwszem sensacyjne odkrycia maja glownie na celu sciagniecie turystow i zwiekszenie ruchu w regionie. Wedlug mnie dobrze ze tego typu obiekty maja mozliwosc przedstawienia w TV informacji o sobie. Nie mozemy miec pretensji ze pokazali rzecz ogolnie nam znana, przeciez nic innego sensacyjnego nie maja gdyz. dyr. R. nie wyraza zgody na prace w obrebie kompleksu - a szkoda. W okolicach Rzeczki jest kilka bardzo ciekawych miejsc ktorym mozna poswiecic wiecej uwagi.Osobiscie jestem pod wrazeniem tej reklamy (pomimo ze przegieli z ta sensacja :)).Pozdrawiam cala ekipe Rzeczki.kruku GG566056 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 21 Luty 2003 Share Napisano 21 Luty 2003 Witam!!!Informacja taka byla rowniez w kurierze lubelskim dzisiaj w telewizji. Widzialem jak kolesie wkladali mikrokamere w rure i nad stropem pokazywana byla wolna przestrzen. Co mnie sie spodobalo byl tam fant w postaci ŁOPATY:DZ powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.