Skocz do zawartości

mała encyklopedia faktu

godles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rozwalił mnie życiorys Andersa.czytamy tam: Generał do 12 września 1939 roku dowodził Nowogródzką BK z którą wszedł a skład Armii Modlin.Potem więziony przez NKWD...........
Bajera Panowie szlachta czy przypadkiem sowiety nie powinni się przyznać że potajemnie porwali Andersa już 12 września?
Albo do dziś wiedziałem że Samodzielna Brygada Strzelców Karpackich uczestniczyła w obronie Tobruku.A teraz wiem ze byłem w błedzie.Oni otóż od sierpnia do grudnia uczestniczyli w odblokowaniu Twierdzy Tobruk.
pozdrawiam
Napisano
Kiedy to mianowicie niemieckie samoloty bombardowały most w Tczewie? :)Błędów od diabła,ale niektóre zdjęcia ciekawe i to wyłącznie dla nich będę kupował te broszury. Pozdr.
Napisano
Nie zebym sie czepiał ale z której to strony miał rączkę zamek w MP no i w nr drugim ten Walther P 1 !!! A i jego bezpiecznik to chyba tez nie ta strona .
Napisano
No jeśli na zdjeciu w encyklopedii zarówno MP jak i Walther mają prawidłowo pokazane elementy zamka i bezpiecznika to bez urazy ale zmień szkła.
Pozdrawiam.
Napisano
Co do P 38 i MP 40 zwaracam honor pomylilem sie :/ to co bylo w fakcie zamkiem nie przypominalo mi go stad moja pomylka
Napisano
jest takze pare fajnych fotek WP z Corbisa czy Ullsteina ...

np. taka:
http://www.ullsteinbild.de/webgate/thumb.php?RENDERSIZE=500&IMAGESIZE=2&IMAGENUMBER=00668276
Napisano
Fakt cz. III str. 23, napis pod zdjęciem cytuję : Czarne kłęby dymu na niebie to eksplodujące osłony przeciwlotnicze" Jak ja lubie takich dziennikarzy ;)
Napisano
Dla mnie nawet określenie Mała Encyklopedia Faktu" jest nadużyciem.Bardziej odpowiednie dla niej jest określenie informator" lub roszura"...Nie znalazłem tam nic ciekawego, lecz z drugiej strony czego można wymagać od gazety za 1.20 PLN...
Pozdr.
Nashorn.
Napisano
Kolego , przepłacasz ! To znaczy że jesteś z rejonu Warszawy. Ja w eszczie " Polski płacę 1 zł. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie