Skocz do zawartości

WONS - zdjęcia z wykopków

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
każdą butelkę trzeba wypróbować. Jak nie przejdzie testów, to testujemy aż przejdzie, zresztą to samo z kuflami i kieliszkami. ;) A pruchnicy się nie boimy bo się okresowo dezynfekujemy. :))

pozdr. wonsY

Wons - moje gratulacje!! Wykonujecie całkiem niezłą robotę, oby tak dalej. Co do znaczenia FLAK - Flugzeug Abwehr Kanone, czyli działo przeciwlotnicze, w tym znaczeniu jakiś oddział obrony pelot.

Pozdrawiam
Monsun

Haki, w trakcie naszych wykopków na naszym śmietniku też często trafiamy flaszki po perfumach, które jeszcze po odkręceniu pachną. Ale i tak się do Ciebie wybieramy, więc spodziewaj się nas na dniach.

and_andrzej - czyżby wrocławskie butelki były aż tak żadkie, że na podanej przez Ciebie stronie ich nie znalazłem? ;) U nas już się prawie flaszki nie mieszczą (nie tylko Wrocławskie), ale jeszcze jakoś upychamy. Jak będzie jakiś Breslau na zbyciu, damy znać.Jak na razie mamy dopiero 3 różne.

Monsun, żeczywiście jest to kawał niezłej roboty - każdym razem kilka godzin w dole na słońcu i tony przerzuconej ziemi, ale jakoś idzie:)

pozdr i powodzenia na wykopkach
wonsY

w sumie nie wiem Wons dlaczego na Hydralu nie ma zdjęc browarnianych butelek.. moze po prostu nikt nie wlepił. Żadkie te flaszki nie są ale też nie ma ich w każdym wrocławskim wykopie. Looknij http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?obiekt=2854&start=0&tend=8 - to sa resztki po restauracji Hassego.
Jakbyś miał jakis adres-ulice tego grosshandel to może by jakieś info sie znalazło.
z breslauerskim pozdro. andrzej

Z tym adresem to jest problem - butelka z wykopków z terenu zachodniopomorskiego, a Wrocławia nie znamy. Grosshandel to chyba jakaś hurtownia? Fotki restauracji już oglądałem, fajne:)
z połczyńskim (Bad Polzin)pozdrowieniem - Grzesiek

ostatni nasz wypad został brutalnie zakończony z powodu bliskiego spotkania 3 stopnia z pewnym szkłem, co zaowocowało 3 szwami :) ale zdążyliśmy wyciągnąć kilka odkażalników, butelkę C.Fuhrmann Polzin i ładną mosiężną łuskę 20mm. może później wrzucę fotkę...
pozdr. wonsY młodszY

Butelka jaka jest, każdy widzi, to samo łuska i odkażalniki. Tak więc załączam fotkę mojego przedramienia po bitwie z faszystowską butelką ;) Ciężko było, ale ona ucierpiała znacznie gorzej, wątpię, czy ktokolwiek by ją poskładał, a na mnie wystarczyły tylko 3 szwy. Poza tym nie przeszkodziło nam to w ponownym wyjeździe na kopanie - fotki wieczorem :)
pozdr. wonsY
-Grzesiek

W ostatnim numerze Odkrywcy" jest zdjęcie... A na naszym wczorajszym kopaniu trafiliśmy swój taki jak na fotce nieśmiertelnik Armii Czerwonej.Szkoda, że bez kartki w środku :(
Reszta fotek już niebawem, muszę je przetworzyć.
pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie