Skocz do zawartości

Taki sobie słupek.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

W lesie stoi sobie słupek. Pewnie dlatego jeszcze stoi, że z niemieckiego drogowskazu został przerobiony na polski słupek oddziałowy. Napis głosi, że do obecnej miejscowości Klęcko ( jeden do plus stodoła) kawałek jeszcze mamy. Ale najlepsze z drugiej strony...

Napisano

... ponieważ słupek stoi w miejscu potyczki i swoje też zarobił. Widoczne ślady po odłamkach lub kulach z marca 1945 roku.
A na dole dalej spokojnie informuje: Karsibór 3 km.

Napisano
podobny słupek widziałem u goscia w ogrodku w schivelbein z napisami wartenstein, reinfeld i klanzig,pewnie sobie gosciu pozyczyl na chwile,tak by sobie to tlumaczyl konserwatorowi zabytkow :)
Napisano
BARTEKS my sie znamy spotkalismy sie w tamtym roku wiesz gdzie,w czerwcu tez sie spotkamy wiesz gdzie,chyba juz kojarzysz kim jestem?
Napisano
Panowie mnie to nie interesuje czy wy wiecie o co chodzi czy nie, zachowujecie sie jak 15 letnie dzieci, ogólne forum nie jest miejscem do takich dyskusji, są maile i telefony i one służą do wymiany informacji, tu nie ma nic tajnego. ANDOSS
Napisano
no to teraz trzeba sie zdecydowac czy jestesmy dziecmi czy panami,bo ja juz kompletnie zglupialem!!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie