wojna1939 Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 ... posiadłość poaza malowniczymi ruinami posiada duży, zaniedbany (dziewiczy) park ... niestety kszaczory są takie, że trudno odnaleść układ alejek i dawnych ścieżek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 ... a to już inna historyja, mocno stylizowana jakwidać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 ... ruin (częściowo zabezpieczonych i remontowanych przez czas jakiś od wewnątrz) pilnuje rycerz bez głowy i rąk oraz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 ... jego kompan bez głowy i rąk. Prace remontowe ustały (pytany młody palacz bez tytoniu nie potrafił powiedzieć kiedy) więc za czas jakiś można się spodziewać kolejnej malowniczej ruiny. Obym sie mylił ...Chwilowo to tyle. Może znajdę jeszcze kiedyś chwilę i ...bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 CzołemAż trudno uwierzyć ,że to miejsce tętniło kiedyś życiem...na żywo musi robić duże wrażenie.Mam namiar na podobny obiekt tyle że sakralny...;)Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2005 Cwała,der K: - dzisiaj o 19 w jakim miejscu się spotykamy? Gdzie myślisz się udać?Powiedz mi kiedy będziesz miał dostęp do fotek ze Zlotu, jeśli w tym tygodniu to poczekam i wyślemy razem. W przeciwnym razie wyślę Lipie jutro, a Ty jak będziesz mógł.Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 CzołemSkoczymy gdzieś niedaleko bo czasu niewiele ...a miejsce podjadę na skrzyżowanie tak za 10. Dzisiaj Ci powiem jak z płytą.Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2005 Chwała,będę czekał.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Chwała,dere K: w piątek nie mogę. Co myślisz o sobocie. Pora dnia jest obeojętna dla mnie. Czekam na wieści - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 WitajWstępnie możemy się umówić na rano.Chyba że coś wyskoczy...Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Chwała,czekam więc na koordynaty sobotnio-poranne. Tymczasem - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczek1_junior Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 CZESC CHŁOPAKI POZDROWIENIA ZE SZPITALA GDZIE LEŻE DŁUGO SOBIE NIE PUJDE DO LASU Z WYKRYWKĄ BO BĘDĘ PISZCZAŁ WSTAWILI MI PRENT METALOWY W UDO I SKRENCILI SRUBAMI.JESZCZE RAZ POZDRAWIAM WSZSTKICH...R... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 Chwała,słuszałem co się Tobie przytrafiło od seniora. Niefart. Pewnie nieszybko pojawisz się w polu, ale możesz liczyć na relacje i fotki (ojciec i tak Tobie zda relacje). Zdrowiej chłopie - jest jeszcze dużo historyi do odkrycia ...Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 witam wszyskich tu zebranych daaaaaaaaawno mnie t nie bylo jeszcze nie mam stalego ani piszczalki ale mam nadzieje ze we wrzesniu to sie zmieni Pozdrawiam i pomyslych łowów PS kto ma moje ksiażki czy cos sie zmienilo w tym temacie? LeoŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 Chwała,Lełoś, piorunie jaśnisty. Może już byś tak przestał tłuc tą nadmorska kasę i wrócił do kolegów ... mam Twoją księgę z ogólnymi opisami gospodarki przedwojennej ...To co widać obok to wynik sprawdzania namiarów jakie otrzymał der K. Było trochę błądzenia (nie ta wieś co trzeba), ale w końcu ruiny zostały namierzone ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... spryskawszy się uprzednio mikstórą na owady ruszyliśmy na spotkanie z obiektem, który z daleka wygląda jak opuszczony kościół ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... klimat niesamowity (jak zawsze w takich miejscach) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... przywitały nas niezbyt przyjaźnie wyglądające, obite blachą drzwi (tylko ich górna część - składały sie kiedyś z czterech części) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... od środka prezentowały się jak okiennice, wchodzi się do korytarza" długiego na 1,5 - 2 m na którego końcu były kiedyś następne drzwi (konstrukcja taka sama jak przy wejściu) - zostały tylko zawiasy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... okienka w narożnikach (skierowane na cztery strony świata) - nijak nie przypomina to jakiejkolwiek znanej nam budowli kościelnej na tych terenach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... na ścianie głównej zauważyć można pozostałości po freskach (malowane zdje się bezpośrednio na suchym tynku) złote, faliste linie biegnąc z dołu do góry, zbiegające się do jednego punktu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... sufit wygląda marnie, ale za to niezwykle malowniczo, ciągle pozostaje pytanie - co to za budowla. Na zewnątrz cegły klinkierowe koloru zielonego, układające się we wzory, ściany ceglane przetykane ociosami (kamieniami ociosanymi - zdaje się granit), dziwna jednonawowa konstrukcja (może kaplica przycmentarna, albo mauzoleum?) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ... czyżby odpowiedź tkwiła cały czas nad naszymi głowami? Zobaczymy co ukaże znaleziona pieczęć do laku jak mniemam ...Wycieczka arcyciekawa, jeszcze pobuszujemy w terenie ...Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 WitamMłody R. słyszałem...nieciekawa historia.Pozostaje życzyć zdrówka i duuużo cierpliwości w nauce chodzenia od nowa...:)L(eoś) Jakiś głos ..jak z podziemi...Czyżbyś planował wrócić do społeczeństwa? ;)Na szybko co udało mi się znależć na temat budowli to to ,że jest to Kaplica Kany Galilejskiej(?)...ale może to nie ta...? Chyba wybiorę się do biblioteki...Pozdrawiam der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Chwała,jakiesi dziwne miejsce na kaplicę (dlaczego nie we wsi?). Koło Łeby natknąłem się na kaplicę mniej więcej w takiej samej odległości ode wsi, lecz wokół owej są groby (kapelle). Tu zaś nie ma śladu po grobach. Poszperamy w papierach to się dowiemy.Der K.: Mysta III zlokalizowałem, jak dam radę to dzisiaj wieczorem Tobie podwiozę. Byłem wczoraj koło Bursztynowego Pałacu. Akurat rozpoczął się Rajd starych samochodów dookoła Bałtyku. Wyruszyli z Berlina i zaczęli zjeżdżać do Pałacu. Brygada wielonarodowa z przewagą Niemców. Maszyny imponujące. Wieczorem wrzucę parę fotek.Tymczasem - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.