Ostatnio dostałem od znajomego z Niemiec hełm z tworzywa.Twierdził iz dostał go od amerykanca w 1965 roku w zachodnim Berlinie.Amerykaniec ten służył jednostce wartowniczej na punktach kontrolnych. w srodku hełmu jest oryginalny napis wpisany w koło:P.N PONT DE BUIS -R- 1963-PB. Mam pytanko :czy znajomy nie robi mi kawału,jeżeli nie to co to za hełm, i jakie było jego przeznaczenie.Ponadto widac iż heł ten mial w dolnej swojej części naklejoną w koło taśme.Proszę o wszelkie info na ten temat.
Pytanie
J23
Ostatnio dostałem od znajomego z Niemiec hełm z tworzywa.Twierdził iz dostał go od amerykanca w 1965 roku w zachodnim Berlinie.Amerykaniec ten służył jednostce wartowniczej na punktach kontrolnych.
w srodku hełmu jest oryginalny napis wpisany w koło:P.N PONT DE BUIS -R- 1963-PB.
Mam pytanko :czy znajomy nie robi mi kawału,jeżeli nie to co to za hełm, i jakie było jego przeznaczenie.Ponadto widac iż heł ten mial w dolnej swojej części naklejoną w koło taśme.Proszę o wszelkie info na ten temat.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.