lemsoft Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Napisano 29 Kwiecień 2005 Koledzy czy ktoś ma doświadczenie z czyszczaniem aluminium elektrolizą lub autolizą.Kiedyś na wątkach elektrolizy pojawił się temat roztworu węglanu sodu.Ktoś zna efekty po ? Może jakieś zdjęcie czy cóś?
Cyrograf15 Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 O udanej elektolizie czy autolizie w przypadku alu nie słyszałem. Jedynie o kąpieli w 50% amoniaku.Wojtek
maxikasek Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 a po co chcesz czyścić elektrolizą? szmatka i mleczko do czysczenia , ale bez drobin.
finucha Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 hejpróbowałem czyscic zelastwo :z grubsza oskrobałem z rdzy obwinołem drutem aluminiowym ,sypnałem kreta i wrzatek para buch reakcja w ruch!!nawet dawało efekt.
beny Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 Moim zdaniem najlepsze efekty daje kompiel w cilicielub w fosolu (ok 3zł)
lemsoft Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Propozycja szmatki i cifu nie bardzo pasuje do posuniętej korozji. Cilit i fosol? Co tym czyściłeś?Ja mam aluminiowe pierścienie z zapalnika rosyjskiego szrapnela. Na róznych przetłoczeniach liter jest zachowaqna jeszcze farba.
maxikasek Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 jaka korozja skoro piszesz że chodzi ci o aluminium- utlenia się?
beny Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Fosolem i Cilitem czyściłem właśnie aluminiowe zapalniki, Cilit jest bezpieczniejszy ale jest go pare rodzajówmusi być napisane kamień i rdza" ,kąpiel daje bardzo dobre rezultaty.Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.