lemsoft Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Koledzy czy ktoś ma doświadczenie z czyszczaniem aluminium elektrolizą lub autolizą.Kiedyś na wątkach elektrolizy pojawił się temat roztworu węglanu sodu.Ktoś zna efekty po ? Może jakieś zdjęcie czy cóś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 O udanej elektolizie czy autolizie w przypadku alu nie słyszałem. Jedynie o kąpieli w 50% amoniaku.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 a po co chcesz czyścić elektrolizą? szmatka i mleczko do czysczenia , ale bez drobin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 hejpróbowałem czyscic zelastwo :z grubsza oskrobałem z rdzy obwinołem drutem aluminiowym ,sypnałem kreta i wrzatek para buch reakcja w ruch!!nawet dawało efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Moim zdaniem najlepsze efekty daje kompiel w cilicielub w fosolu (ok 3zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemsoft Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Propozycja szmatki i cifu nie bardzo pasuje do posuniętej korozji. Cilit i fosol? Co tym czyściłeś?Ja mam aluminiowe pierścienie z zapalnika rosyjskiego szrapnela. Na róznych przetłoczeniach liter jest zachowaqna jeszcze farba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 jaka korozja skoro piszesz że chodzi ci o aluminium- utlenia się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemsoft Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Utlenianie aluminium tez jest korozją, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Fosolem i Cilitem czyściłem właśnie aluminiowe zapalniki, Cilit jest bezpieczniejszy ale jest go pare rodzajówmusi być napisane kamień i rdza" ,kąpiel daje bardzo dobre rezultaty.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemsoft Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 Dzięki, spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.