Skocz do zawartości

DKW 1929 lub 1933 ile???

mis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49684803
za ile mozna sprzedac i gdzie ?
{dziekuje za zdjecia koledze Pawłowi}
Napisano
Stan nie jset za piękny i widać, że brakuje wiele części silnikwych i nie tylko. Najlepsza wycena jest na allegro. Jak lidzie zaczną licytować i proponować Ci cene.
Na tej Dkawce później był wzorowany IŻ.
Napisano
To jest wczesne DKW 200 lub 250 SB.
IŻ był rżnięty z dekawki ale z innego modelu (późniejszego).Był to model 350 NZ z drugiej połowy lat 30-tych,a to jest 200 lub 250 SB z pierwszej połowy lat 30-tych.
Mis podaj nr ramy (jest z lewej strony na górnej belce ramy poniżej siodła kierowcy),podaj też nr silnika (lewy karter poniżej cylindra)i średnicę cylindra to powiem Ci coś więcej.Narazie ze zdjęć tylko tyle.
Chętnie kupię te wydechy.
Pozdrawiam
Napisano
DKW AG 342 cm motor ps 11 z tabliczki rzeczy z najcienszej blachy błotniki bak(przy nacisnieciu spręzynuje) i rejstracje nie maja dziur silnik dostał jest utleniony blacha zdrowa jest na niej rdza ale pod rdzą lakier fabryczny ciemny zielony nie wiem czy na całym
Wydechy były czyszczone strasznie oblepione były rdza blacha az dzwieczy i dziur na nich nie ma z drugiej strony jest puszka na narzedzia która sie normalnie otwiera a sprezyna teleskopu i siodełek sprezyste stan bdb jak na swoje lata jest jeszcze troszke czesci w reklamówce
czyli lepiej go na czesci na allegro czy ktos skupuje takie rzeczy
A mam jeszzce 2gi wygląda jak rower z bakiem firmy wanderer
Napisano
Jak już wystawiasz to całość, bez sensu go rozsprzedać na cześci, jak ktoś kupi całość to go odrestauruje. A ten Wandere to tak zwany Zaks.
Podeslij zdjęcia albo umiesc na forum w tym wątku.
Z modelem faktycznie się walnąłem;0
Napisano
to jest DKW KM-200 przynajmniej z tego co widać na zdjęciach, początek lat 30-tych, żaden rarytas chociaż już żadszy niż modele KS czy SB, kokosów to za niego nie dostaniesz ale jest to niezły materiał do remontu, części do tego też jest od ch...ry tak że jak sprzedawać to tylko całość, ładnie się zachowała tabliczka znamionowa
silnik zwei-takt tradycyjnie dla tej marki
11 koni mocy ze 198 cm3
maksymalna ok. 80-85 km/h
PS - jak masz odrobinę zacięcia to nie pozbywaj się go, remont motocykla na tyle popularnego i co ważne kompletnego da się utrzymać jeszcze w rozsądnych kosztach a jak byś go sprzedawał to nikt Ci nie da za niego więcej niż parę stówek
Napisano
no tak pojeb... mi się 200-tka miała silnik 7-8 KM, tak czy owak drastycznie to Ci ceny nie podniesie, ale patrząc na ten krótki zbiornik paliwa byłem pewoen że to KM-200

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie