wittman Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 od czego ta luska - zagadka za ... satysfakcje :)frozer - ty nieodpowiadasz :)pozdrawiamwittman
vonadamski Napisano 3 Marzec 2003 Napisano 3 Marzec 2003 Witam!!!Wszedzie lataly Iły i ładowaly z tych rakiet.Z powazaniem vonadamski
kordelek Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Znalazłem bardzo podobny fragment. Nasuwa mi się jednak pytanie: Nazwa RS-82 pochodzi od średnicy rakiety 82mm? Jeśli tak to moja jest znacznie większa-ok. 140mm.(nie jest spowodowane to wybuchem) znalazłem informacje na temat takiety RS-132. Czy była ona tej samej budowy? Czy też była wystrzeliwywana np. z IŁ-a? I w końcu czy ta moja moze być RSem-132?
wittman Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 od czego ta luska - zagadka za ... satysfakcje :)frozer - ty nieodpowiadasz :)pozdrawiamwittman
Łukasz Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Witam! Może katiusza..., ale głowy nie dam... słyszałem, że katiusza sie w BANANA skręcała..., ale ekspertem w tym nie jestem Pozdrawiam! Łukasz
Frozzer Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 hieheeee no ale odpowiem, witti, to chyba rzeczywiscie jest katiusza, myslalem na poczatku ze to nebelwerfer, ale pzrewaga lotek od katiusz, no a jakis czas temu nawet kilka calych pociskow na stanowiskach bez zapalnikow znalezlismy, wiec raczej katiuszasory za niesubordynacje ;)a moze ktos mysli ze to nebelwerfer? ja na pooczatku tak myslalem, ktos wie jak werfera odroznic od katiuszy?
Łukasz Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 Witam! Patrzę, że wygrałem:) ... satysfakcję:) hehe zawsze coś:) Pozdrwaiam, Łukasz
Glassmine Napisano 3 Marzec 2003 Napisano 3 Marzec 2003 A dokladniej to jest to co zostalo po wybuchu rosyjskiej rakiety RS-82, przenoszonej min. przez samoloty IL-2
Pytanie
wittman
od czego ta luska - zagadka za ... satysfakcje :)
frozer - ty nieodpowiadasz :)
pozdrawiam
wittman
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.