Asael Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam,Czy ktoś może mi powiedzieć, co za menażkę znalazłem? Poprawiłem znajdujące sie na niej napisy. Zastanawia mnie symbol znajdujący się obok inicjałów żołnierza - czy to tylko efekt jego radosnej twórczości? W jaki sposób ją wyczyścić?PozdrawiamAsael
Asael Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam,Czy ktoś może mi powiedzieć, co za menażkę znalazłem? Poprawiłem znajdujące sie na niej napisy. Zastanawia mnie symbol znajdujący się obok inicjałów żołnierza - czy to tylko efekt jego radosnej twórczości? W jaki sposób ją wyczyścić?PozdrawiamAsael
obert8 Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 jaki symbol to litera F i moze to byc np Fiodor Nikolajewicz Kjakis tam to po rusku te literki pzdr
Asael Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 Też się nad tym zastanawiałem... Z jednej strony jest 5 dziur po pociskach, a z drugiej juz 6 - praktycznie żadna dziura się nie pokrywa. I blacha faktycznie jest zagięta do środka z obu stron...Potrafi to ktoś wyjaśnić? Bo mi nasuwają się na myśl same fantastyczne teorie :)
osterode Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 sprawa jest prosta, to nie są przestrzeliny,ktoś ją zadźgał jakimś zaostrzonym prętem lub innym ostrym przedmiotem.pozdro
Harald Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Może ktoś po prostu użył tej menazki jako tarczy strzelniczej a brak dziur wylotowych może świadczyć iż była ona wypełniona czyms co zatrzymał kule. Mugł to być piasek,albo menażkę tą ktoś załżył do góry nogami na słupek drewniany, a drewno zatrzymalo kule. Skojażenia takie nasunęły mi się ponieważ kiedyś ciąłem na opał podkłady kolejowe które były używane na strzelnicy, kule z długiej siedziały głęboko, natomiast z krutkiej broni zadziwiajaco płytko. Wiec skojażyło mi się że ktoś mugł sobie poszczelać z krótkiej broni do tej menazki. Pozdrowienia Adam
Asael Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 Dzięki. W szkole rosyjskiego nie uczy się od dobrych paru lat, więc nie mogłem o tym wiedzieć...:) Czy ktoś zna odpowiedzi na pozostałe moje pytania?
osterode Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 zauważcie że wszsystkie otwory są niemalże identyczne, jak wiadomo wystrzelone pociski koziołkują, zmieniają tor lotu.więc albo ktoś strzelał z bardzo bliska(i zrobił tak jak pisze Herald) albo jednak z zimną krwią zadźgał tą biedną menażkę.pozdro
Asael Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 Sprawdziłem: prawie do wszystkich otworów jak ulał pasuje pocisk od TT-ki. Czyli, najbardziej prawdopodobna wersja to tarcza strzelnicza.I może ktoś byłby w stanie mi powiedzieć, co to za wzór menażki?
Pytanie
Asael
Witam,
Czy ktoś może mi powiedzieć, co za menażkę znalazłem? Poprawiłem znajdujące sie na niej napisy. Zastanawia mnie symbol znajdujący się obok inicjałów żołnierza - czy to tylko efekt jego radosnej twórczości? W jaki sposób ją wyczyścić?
Pozdrawiam
Asael
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.