april Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam,Mam obraz malowany na drewnie, niestety drewno jest prawie całkowicie wyjedzone przez korniki. Od strony farby jest zachowany w całkiem niezłym stanie. Istnieją metody renowacji obrazów nawet tak zniszczonych. Szukałem w necie (google), również na naszym forum lecz nic, absolutnie nic konkretnego o renowacji obrazów nie znalazłem (a w szczególności w kontekście tych malowanych na drewnie...). Czy macie jakąś literaturę, najlepiej w formie elektronicznej, bądź linki do stron na interesujący mnie temat? Pozdrawiam, April. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 podeślij ten obraz na maila - zdjecie odwrocia i przód. jakbś mógł to jeszcze z boku. Wtedy będzie można co powiedzieć. Nie rób nic na własną rekę. konsolidacja drewnianego podobrazia jest niezwykle trudna w domowych warunkach (fachowa oczywiście). Domowym sposobem można zrobić to w kilkdziesiąt minut, ale efekty mogą być marne - zależy od klasy artystycznej obrazu rumburakk1@gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.