Witam! Proszę o pomoc! Grzebnąłem dwie płyty pancerne - wydaje mi się że od pojazdu niemieckiego. Wymiary ok. 90 cm. na 60. Kształt jak widać na zdjęciach - zero zawiasów ale są naspawane kwadraty z okrągłymi otworami a na jednej z płyt obok tego kwadratu jeszcze prostokątny otwór. Na jednej z płyt wyraźnie zachowany camo ciemna zieleń i wehrmacht olive (wg. modelarskiej nomenklatury") Grubość i waga płyt naprawdę słuszna mają po jakieś 4 mm. grubości obie uderzone odłamkami a jedna nawet nie eytrzymała i ma otwór po szrapnelu. Sądzę że od pojazdu z dwóch powodów - zachowany śladowy kamuflaż i fakt że znalazłem je dosłownie 5 - 10 metrów od asfaltowej drogi, która była główna także w czasie wojny (obok sporo dołków strzeleckich i szmelcu, głównie rosyjskiego ale nie tylko - wymieszany) Proszę o pomoc
Pytanie
Ortel
Proszę o pomoc! Grzebnąłem dwie płyty pancerne - wydaje mi się że od pojazdu niemieckiego. Wymiary ok. 90 cm. na 60. Kształt jak widać na zdjęciach - zero zawiasów ale są naspawane kwadraty z okrągłymi otworami a na jednej z płyt obok tego kwadratu jeszcze prostokątny otwór. Na jednej z płyt wyraźnie zachowany camo ciemna zieleń i wehrmacht olive (wg. modelarskiej nomenklatury") Grubość i waga płyt naprawdę słuszna mają po jakieś 4 mm. grubości obie uderzone odłamkami a jedna nawet nie eytrzymała i ma otwór po szrapnelu. Sądzę że od pojazdu z dwóch powodów - zachowany śladowy kamuflaż i fakt że znalazłem je dosłownie 5 - 10 metrów od asfaltowej drogi, która była główna także w czasie wojny (obok sporo dołków strzeleckich i szmelcu, głównie rosyjskiego ale nie tylko - wymieszany)
Proszę o pomoc
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.