puma Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam mam pytanie czy ktoś rozpoznaje koronę która jest wyryta na cegle. Cegłę znalazłem około 10 lat temu w zawlonym murze prawodopobnie starego zamku lub klasztoru.
elpas Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam, wygląda na koronę Pruską z XIX w. To tyle.elpas
Cyrograf15 Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Temat gmerków był na forum trzeba poszukać. Wojtek
puma Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 i jeszcze jedno cegłe została znaleziona w Trzebnicy pod Wrocławiem.
puma Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam moze ma pan więcej informacji na ten temat. Moze ktoś wie co oznacza na cegle duza litera S na dole cegły. Pozdrawiam.
puma Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam mam pytanie czy ktoś rozpoznaje koronę która jest wyryta na cegle. Cegłę znalazłem około 10 lat temu w zawlonym murze prawodopobnie starego zamku lub klasztoru.
Ramecourt Napisano 2 Kwiecień 2008 Napisano 2 Kwiecień 2008 Znalazłem taką samą cegłę na polu w okolicach Sławy woj. lubuskie. Jest nieco mniejsza (ułupana), ten sam symbol. Do tej pory nie udało mi się nic ustalić. Niestety.
puma Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 MOZE KTOŚ Z CZYTELNIKÓW ODKRYWCY POSIADA TAKĄ CEGŁĘ JEŚLI TAK TO PROSZĘ O INFO
Pytanie
puma
Witam mam pytanie czy ktoś rozpoznaje koronę która jest wyryta na cegle. Cegłę znalazłem około 10 lat temu w zawlonym murze prawodopobnie starego zamku lub klasztoru.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.