Skocz do zawartości
  • 0

klamra

obert8

Pytanie

Napisano
Witam prosze o zidentyfikowanie klamry zdjecia niestety nie mam ale ja opisze Klamra jest stalowa bez zadnych oznaczen o wymiarach 5 cm na 5 cm znaleziona na pozycjach rosyjskich z I wojny i mam tez pytanie czy armia rosyjska w latach 1914 uzywala takich klamer zamiast mosieznych z orlem pzdr obert i dzieki za odpowiedz

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zgadza sie, w 14 roku uzywano klamer stalowych, czesto nazywanych zastepczymi. jednak prawda jest taka ze te klamry sa tak samo, a moze i jeszcze starsze od klamer mosieznych z orlem
jednakze byly one wykozystywane przez jednostki tylowe. w wyniku zaangarzowania wszystkich sil, i powszechnej mobilizacji, wydawano rowniez starszy sprzet z magazynow, w tym stalowe klamry opisane przez ciebie
Napisano
Witam prosze o zidentyfikowanie klamry zdjecia niestety nie mam ale ja opisze Klamra jest stalowa bez zadnych oznaczen o wymiarach 5 cm na 5 cm znaleziona na pozycjach rosyjskich z I wojny i mam tez pytanie czy armia rosyjska w latach 1914 uzywala takich klamer zamiast mosieznych z orlem pzdr obert i dzieki za odpowiedz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie