finucha Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 witammam pytanie jak nosiło sie te szelki wyczytałem że śą od chlebaka?a drugie czy ktos ma foty takiego plecaka tyłem?wpadło mi cos takiego (niedługo doładuje fote) i nie wiem czy to jest to?
finucha Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 to ten fant.mój ma na górze i na dole po dwa haki i pasek skórki po środku(z tyłu)
finucha Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 to własnie ten fant przed oczyszczeniem
mietek Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 1)Pasek od chlebaka, noszony: przy chlebaku, na helmie do mocowania kamuflazu, przy troczeniu jak w: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=135818#135827 oraz czasem jako szelki do plecaka.2) Plecak tzw artyleryjski, zerknij na drugiej stronie forum:http://www.wehrmacht-awards.net/forums/showthread.php?t=80590&page=1&pp=15&highlight=rucksacksPoszukaj tam tez w wyszukiwarce.Obie rzeczy niemieckie.
finucha Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 ok dzięki jutro dorzuce lepsze foty.ten mój plecak podobny tylko z tyłu ma skórke jak ten artyleryjski z boku no i mocowania na paski jak w tornistrze .
Gewer Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Witam przeczytałem twoj post i tu mam pytanie jak i czym tak ładnie wyczyściłeś twój plecaczek, mam sierściucha i też zamiezam go trochę podczyścić tylko niewiem jak się za to zabrać.Jeśli to niejest twój sekret :) to proszę podaj mnie metodę czyszczenia.moj mail dragon74@wp.plpozdr. Gewer
finucha Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 to jest ten plecak widok z przodu ma urwany pasek na górze
finucha Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 widok z tyłu.takie same haki na górze jak i na dole skórka po środku długosc plecaka około 40cm
finucha Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 a to taki troczek co był przy plecaku.chyba nie jest do kompletu podobny do tego na górze ale ma tylko jeden karabińczyk.co to ?
finucha Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 hej GEWER!ten plecak u góry to zdjęcie z netu,mój to ten na dole...czym czyscic ten u dołu uprałem w proszku delikatnie szczotką a z sierściuchami do czynienia nie miałem.pozdrawiam. finuch
mietek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Ten pasek to tez do chlebaka, czesc bez karabinczyka sie przekladalo przez petle jaka byla do mocowania chebaka na pasie. Byly nawet pasy bez karabinczykow, tylko z klamerkami do przkladania petli chlebaka. Jednak nie wiem kiedy jakie byly robione.
finucha Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 dzieki za info.moze ktos wie cos na temat tego plecaka?
Pytanie
finucha
witam
mam pytanie jak nosiło sie te szelki wyczytałem że śą od chlebaka?a drugie czy ktos ma foty takiego plecaka tyłem?wpadło mi cos takiego (niedługo doładuje fote) i nie wiem czy to jest to?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.