VanWorden Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Napisano 4 Kwiecień 2005 Witam!W zasadzie zastanawiałem się czy ten post dodać do monet" czy zapodać na główne" ale wygląda na to że to drugie jest prawie w całości zdominowane przez klimaty wojenne więc daję tutaj:Czy ktoś z forumowiczów szuka albo szukał złota w Polsce? Mam na myśli złoto naturalne rzecz jasna.. Jeśli tak to może by się podzielił wiadomościami i wspomnieniami na ten temat? Gdzie, jak i czym? Jestem bardzo ciekawy czy i ilu z was jest ukąszonych przez prawdziwego gold buga"..PozdrawiamVW
and_andrzej Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Ze złotem to w Sudetach - Góry Kaczawskie, ew. potok Złotucha pod Jelenią Górą - to bardzo ogólne lokalizacje ale wiem ze tam ludzie bawią sie w szukanie i to z niezłymi efektami. Na start proponuję biblitekę na Cybulskiego we Wrocku /Uniwersytet Wrocławski, geologia/ i prace prof. Grodzickiego - fachowca od dolnośląskiego złota. Nie szukałem osobiście bo woda zimna ;) ale mineralogiczne tematy jak najbardziej... :)
VanWorden Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Dzięki..Teksty Grodzickiego znam ale chciałbym coś usłyszeć od samych poszukiwaczy choć wygląda na to że coś ich mało na tym forum:)PozdrawiamVW
Mirass Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Witam. poszukaj w necie. jest gdzies strona Polskich Poszukiwaczy Złota. Złotoryja lib cośik takiego.Mirass
KudłatyHD Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Złoty Stok, co prawda samorodki już ciężko trafić, bo późniejszy okres eksploracji odbywał już się z rudy arsenu.Ale jakieś kilka lat temu mieszkaniec Złotego chwalił się w TVP swoim znalezionym samorodkiem.Czasami odbywają się w kamieniołomach zawody płukaczy złota.Często tam jestem:D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.