idiota Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam.Bede wdzieczny za jakiekolwiek info / linki / literature na temat dzialan w okolicach Czestochowy w trakcie pierwszej wojny.Pozdro Janusz
Mathew Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 WitamPodczas moich wycieczek w okolice Złotego Potoku zauważyłem parę pozycji z okresu I W.Ś.- okopy wokoło leśniczówki Bogdaniec ciągnące się dalej na północ wzdłuż sciany lasu ( leśniczówka między wsiami Krasawa II a Szczypie).- okopy na górze Bogdaniec na wschód od miejscowości Siedlec- okopy wokoło strażnicy w SuliszowicachpozdrawiamMathew
drag47 Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Okopy znalazłem min. na górze na płn. od Siedlca, dobrze widoczne są też w Kotowicach i w okolicach Mirowa, a bliżej cz-wy jest I wojenny cmentarz koło ciecierzyna ale czy są tam jakieś okopy niewiem bo tylko tam przejeżdżałem, ogólnie to na całej jurze nietruno znależć pierwszowojenne pozostałości.Pozdrawiam
Mathew Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Kolejne pozycje z I WŚ znajdują się na skalistym wzgórzu między Kadzielnią a Królikarnią pod Pabianicami.Mathew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.