rzeżba Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 Ufff...Najpierw chciałem kupić Prospectora,potem MD3010,następnie napaliłem się na ACE 250, kolejny pomysł to był RUTUS Solaris...Czytam i teraz wiem, że dobrze , że niezdecydowałem się na MD3010 bo to podobno złom"VanWerden rzeczowo wyjaśnił mi klka wątpliwościwięc jeśli tu zajrzy to mam do niego małą prośbę.Juz mi się trochę wyklarowały oczekiwania.Wiem np, że kompletnie nie interesują mnie militaria !!!W kręgu moich zainteresowań są meteoryty orazskarby" (monety,biżuteria...itp)Czy jednym wykrywaczem da się załatwić oba tematy ?Pozdrawiam - RzeźbaPS Czytałem opis ACE 250 ale nie potrafie z opisuna stronie np firmy Viking" www.viking.waw.plwywnioskowac w jakich trybach jakie funkcje maten wykrywacz. Czy on jest przeznaczony do pracydynamicznej czy statycznej ?PS 2 VanWerden moglbys luknąć na opis nastronie Vikinga Bounty Hunter'a One StarSprzet kosztuje 799 PLN Czy ten sprzet bylby dla mnie ok ?Bede wdzieczny za info
VanWorden Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam!Na początek dobre wieści: i z meteorytami i z drobnymi skarbami" większość wykrywaczy radzi sobie doskonale.. Tyle że są to zupełnie różne typy poszukiwań. Meteorytów szuka się w trybie all metal(wszystkie metale) i dlatego prawdziwi meteorytowi hardcorowcy używają wykrywaczy typu PI które w znakomitej większości przypadków nie rozróżniają metali i iorą wszystko". W Twoim jednak przypadku taki wykrywacz się nie sprawdzi bo interesują Cię także monety etc., co sprawia że dyskryminacja metali jest niezbędna. Osobiście szukałbym raczej sprzętu zachodniego z drugiej ręki (np.Tesoro lub Whites) ale z dwóch podanych przez Ciebie nowych wykrywaczy wybrałbym raczej Garretta ACE 250 (tu jest ciut taniej niż w Vikingu: http://garrett.poszukiwania.pl/catalog/product_info.php?products_id=36 ) choć dobrze by było żeby więcej osób się wypowiedziało (np.Proscan etc.). To moja osobista opinia. Myślę że za tę kasę to nie jest zły sprzęt i masz 24miesięcy gwarancji, jest też lekki i łatwy w obsłudze tak że nie powinieneś się zniechęcić do poszukiwań:) Rozejrzyj się jeszcze za czymś z drugiej ręki i w ogłoszeniach Odkrywcy i na Allegro. Daj znać co postanowiłeś.PozdrawiamVWPS. Jeśli wciągną Cię poszukiwania to poluj w przyszłości na Whites'a Spectrum XLT w dobrej cenie.. To jeden z najlepszych wykrywaczy do wszystkiego" a tajemnicą poliszynela jest że przy poszukiwaniach meteorytów można go tak ustawić by znajdował dokładnie to o co Ci chodzi..PS.2 Tu masz link do kilku informacji o wykrywaczach i meteorytach http://www.republika.pl/jba1/wykryw.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.